20-ти кратне прискорення Adobe Photoshop

Мова стосується, в першу чергу, тих користувачів, які працюють із багатошаровими зображеннями у растровому редакторі Adobe Photoshop. Може ви вже помічали, що зберігання таких файлів може займати багато часу. У тому випадку, якщо ви не любите витрачати час на очікування, а дискового простору маєте чимало, то можете змінити в налаштуваннях єдину опцію та прискоритися із зберіганням PSD-файлів до 20 разів.

Суть роботи із файлами формату PSD зводиться до того, що програма при зберіганні їх на диск стискає. Робиться це для економії місця на диску. Зворотна сторона – збільшення часу на збереження фалу, що особливо помітно при роботі із багатошаровими зображеннями.

Для того аби зберігати багатошарові файли за досить короткий час, потрібно вимкнути стиснення. Дане налаштування було доступне ще у 2011 році але у вигляді плагіна для Photoshop CS5, що Adobe випустила під платформи Windows та Mac. Плагін має назву DisallowFlateCompressedPSD.plugin та вимикає стиснення для файлів формату PSD і PSB.

Якщо ви щасливий власник новіших версій Adobe Photoshop, то плагіна встановлювати не потрібно. Відкриваємо програму та переходимо у: «Редактирование → Настройки → Обработка файлов…».

Тоді ставимо прапорець напроти «Отключить сжатие файлов PSD и PSB».

Після даних маніпуляцій ви повинні побачити приріст швидкості при роботі із файлами формату PSD.

Тести із плагіном 2011 року випуску були проведені Mac Performance Guide. Він помітив, що для збереження файлу об’ємом 11,33 ГБ на його дуже потужному Mac потрібно було 25 секунд. А це у порівнянні із 495 секундами, що витрачалися без плагіна на збереження цього ж файлу – прискорення у 20 разів (ну, майже).

Але майте на увазі, що розмір файлу збільшується приблизно на третину.

Відео 20-ти кратне прискорення Adobe Photoshop:

Дивитись відео

Наскільки це правда я не знаю. Пробуйте, я відмітив дану опцію. Хоча мій допотопний ноутбук приблизно однаково працює із різними налаштуваннями:)