How to watch videos from a local network on Android TV?

Якщо ви хочете переглянути завантажене на комп’ютер або телефон відео з телевізора, який працює на Андроїд ТВ, то спробуйте наступне:

Примітка. Всі пристрої мають бути під’єднаними до однієї мережі.

1. Зробіть теки з відео доступними по мережі. Як це зробити читайте в наступній статті.

2. Встановіть зручним способом на телевізор програвач VLC.

3. Відкрийте програвач та виберіть «Обзор» → «Локальная сеть» → «Назва вашої мережі» → «Авторизація (при потребі)» → «Ваші теки з фільмами». Дивіться знизу на знімки екрана.

Android TV

Android TV

Android TV

Android TV

Android TV

Інший спосіб.

Другий спосіб передбачає встановлення файлового менеджера, який вміє працювати з локальними теками OS Windows (підтримує протокол SMB).

Я використовую для цього X-plore. Але така функція доступна лише в платній версії додатка.

1. Потрібно дізнатися IP адресу комп’ютера (на Windows 10 потрібно натиснути на значок з'єднання, на активному з'єднанні натиснути на «Свойства» та у вікні, яке після цього відкриється, знайти «IPv4-адрес:»). Дуже добре якщо вона буде завжди однаковою.  Для цього в налаштуваннях свого роутера потрібно зарезервувати адресу (читайте детальніше в інструкції до свого роутера).

Знімки екрана на прикладі ОС Windows 10:

Android TV

Android TV

2. Відкрити X-plore на телевізорі та знайти вкладку «LAN». Далі натиснути на кнопку «Добавить сервер». Після цього «Поиск». Після пошуку вибрати свій комп’ютер. Якщо нічого не знайдено, то можна ввести дані вручну. Для цього після «Добавить сервер» потрібно ще раз натиснути «Добавить сервер». В поле «Сервер» потрібно ввести IP адресу комп’ютера. Якщо на комп’ютері наявний логін та пароль, то потрібно ввести і їх (дивіться на знімок екрана знизу). Перевірити чи правильно введена інформація можна натисканням на кнопку «Тест».

Android TV

Android TV

Не забудьте після внесення змін натиснути на кнопку «Сохранить».

3. Далі залишається натиснути на щойно доданий сервер та вибрати теку з відео для перегляду.

Android TV

4. Якщо на телефоні також встановлений X-plore, то з нього можна зробити сервер і ділитися файлами. Для цього потрібно знайти «Wi-Fi проводник» та натиснути на кнопку запуску (якщо у вас нова версія X-plore), або «Wi-Fi проводник» → «Сервер Wi-Fi» → «Старт».

Нова версія:

Android TV

Стара версія:

Android TV

5. На телевізорі потрібно натиснути на кнопку «Wi-Fi проводник» → «Добавить устройство» → «Поиск». Трішки почекати та вибрати свій пристрій. Далі просто потрібно вибрати теку з медіафайлами.

Android TV