Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від пристрою
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Google Lens

Додаток від технологічного гіганта називається Google Lens. На сайті була серія статей на тему розпізнавання рослин та тварин різними спеціалізованими додатками. Але всі вони хочуть грошей. Безкоштовні версії малофункціональні і мають обмеження на кількість розпізнаних фото на добу (інколи взагалі кілька фото, і все…). У кого встановлені сервіси Google та є додаток Google Photo можуть абсолютно безкоштовно визначати об’єкти на фотографіях, причому досить точно.

Тепер, коли дитина запитує, що там за квітка у лісі чи квітнику? Або, що то за тварина на картинці, в парку і тому подібне? Із даним додатком не потрібно переривати інтернет неправильними пошуковими запитами. Можна просто натиснути одну кнопку, трішки зачекати та отримати результат із посиланням на опис чи описи об’єктів. Знаючи назву, можна дізнатися значно більше, використовуючи точний пошуковий запит.

Як скористатися?

Можна встановити окремий безкоштовний додаток із маркету. Але він підійде не для всіх пристроїв. Із моїх 5-ти пристроїв не встановився на жодний. Про те це не критично. Можна завантажити за допомогою онлайн сервісів та встановити вручну.

Більшість користується додатком Google Photo. Потрібно просто відкрити зображення, натиснути на кнопку (дивіться скриншот знизу) та трішки зачекати. Зверніть увагу, що для роботи потрібне активне інтернет з’єднання. Якщо об’єкт буде розпізнано, то результат не заставить себе довго чекати. При неможливості розпізнати об’єкти, ви отримаєте повідомлення «Я не знаю як я для вас можу допомогти» (приблизно такого змісту).

Google Lens

І це ще не все. Є третій спосіб використання функції. Це всім відомий Google Assistant.

Звичайно, крім розпізнавання флори та фауни, додаток може допомогти переводити слова у режимі реального часу, додавати події до свого календаря, шукати слова, дзвонити по номеру та багато чого іншого.

Ви зможете миттєво шукати наряди та меблі, які десь побачили. Більше не потрібно витрачати багато часу на пошуки.

Із Google Lens легко знайти меню із фото, які зараз популярні у ресторанах ,а також відгуки про них із Google Maps.

Вирушаючи на екскурсію дізнавайтеся про визначні місця, їхній графік роботи, історичні факти, а також рейтинги.

Мені особисто додаток дуже сподобався. Можна навести камеру на номери телефонів і зразу подзвонити, отримати зображення меблів та знайти де вони продаються, визначити рослини, які мене оточують та ін. А саме головне – все абсолютно безкоштовно. Це потрібно цінувати.

Подивіться декілька прикладів:

Google Lens

Google Lens

Google Lens

Google Lens

Google Lens

Google Lens

Google Lens

Користувачі iOS також можуть завантажити додаток для своєї версії операційної системи.

Переходьте за посиланням нижче та вибирайте потрібні додатки.

Офіційний сайт Google Lens



Встановити Google Lens із маркету