Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від пристрою
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Як заблокувати дзвінки на телефоні з операційною системою Андроїд?

Блокування викликів іноді може стати незамінною функцією, яка у вашому смартфоні може бути відсутня або не налаштовується належним чином. Ситуацію можна виправити стороннім програмним забезпеченням.

Додатків для блокування безліч, кожен має свої плюси та мінуси, різні алгоритми роботи. Я напишу про деякі з них. Два з рекламою та платною версією, третій абсолютно безкоштовний.

Рекомендую перед використанням стороннього ПО ретельно переглянути налаштування вбудованої програми для здійснення дзвінків. Часто вона має досить гнучкі параметри, безкоштовна, не містить реклами й буде працювати так же як стороння утиліта (а можливо, і краще).

 «Чорний список»

Чорний список

Безкоштовна версія з рекламою та обмеженнями по функціоналу. Додаток легко заблокує невідомі, приховані номери та смс повідомлення із них. Можна додавати номери вручну або використати готові шаблони. Одна із функцій, яка для мене важлива – можливість заблокувати всі номери, крім номерів, які містяться в телефонній книзі. Наприклад, додали в телефонну книгу (це може бути телефон вашої дитини) номери батька, матері, всіх рідних і так далі. Після цього заблокували всі, крім тих, які знаходяться в телефонній книзі. І більше ніяких дзвінків від невідомих осіб.

Сторінка програми «Чорний список» в маркеті


 

Yet Another Call Blocker

Yet Another Call Blocker

Друга програма абсолютно безкоштовна. В маркеті її ви не знайдете. Встановити та оновлювати її можна за допомогою F-Droid (аналогу маркету від Google). Звісно, перед цим потрібно перейти на сайт F-Droid та завантажити APK-файл. Далі відкрити його і встановити, читаючи інформацію. Після запуску F-Droid стануть доступні сотні програм, які можна встановлювати, оновлювати та видаляти по аналогії з Google play.

Для встановлення файлів формату APK в налаштуваннях вашого телефону повинна стояти відмітка про дозвіл на встановлення з невідомих джерел.

За допомогою Yet Another Call Blocker можна заблокувати будь-які небажані номери. Програма має досить великий список небажаних номерів, база якого постійно оновлюється.

До особливостей програми можна віднести:

  • Готову базу небажаних номерів, яка постійно оновлюється;
  • Можливість автоматичного блокування номерів із негативним рейтингом;
  • Створення локального чорного списку з використанням масок;
  • Інформація по номеру (рейтинги, кількість викликів, категорія) при вхідних викликах;
  • Автоматичне оновлення бази номерів;
  • Можливість онлайн перегляду інформації по номеру (для цього використовується сторонній сервіс);
  • Присутній просунутий режим блокування викликів для ОС Андроїд 7+. Це відбувається ще до того як пролунає дзвінок;
  • Темна тема та відкрий вихідний код.

Після запуску для Yet Another Call Blocker потрібно надати всі запитувані дозволи. Після цього програма запропонує завантажити базу номерів. Потрібно погодитися. Також рекомендується увімкнути опцію автооновлення бази.

Якщо увімкнути опцію «Отображать имена контактов», то виклики від контактів будуть ідентифікуватися і перестануть показуватися як невідомі. Для автоматичного блокування дзвінків з номерів, які мають негативні рейтинги потрібно увімкнути опцію «Блокир. по отзывам».

Сторінка програми Yet Another Call Blocker


 

Примітка. Yet Another Call Blocker можна завантажити як APK-файл та встановити вручну. Проте, встановивши її через F-Droid, ви завжди будете в курсі останніх оновлень, які можна здійснювати автоматично.

Root Call SMS Manager

Root Call SMS Manager

По назві програми можна зрозуміти, що деякі функції працюватимуть лише з root правами. Проте для блокування дзвінків на ОС Андроїд 8+ root права не потрібні.

Ви зможете блокувати небажані вхідні та вихідні дзвінки, смс повідомлення, приховувати виклики, смс та ммс з журналу дзвінків.

Блокування виконується на системному рівні, екран не засвічується і не з’являється вікно дзвінка. Реалізована підтримка телефонів з двома сім-картами. Для кожної сім-карти можна задавати індивідуальні параметри блокування.

Можна вибрати спосіб блокування дзвінків: «Скинути» або «Не відповідати». Функція «Приватна розмова» дозволяє замінити номер вхідного дзвінка. СМС-ки можна фільтрувати по тексту.

Сторінка програми Root Call SMS Manager в маркеті