Як отримати права root?

Цей матеріал являється логічним продовженням статті (правильніше відео) прошивки смартфонів Lenovo K6 та Lenovo K6 Note операційною системою Lineage OS 17 та 16. Якщо після прошивки ви маєте бажання встановити маркет та інші програми й сервіси компанії Google, то продовжуйте читати повну статтю і перегляньте відео під нею.

Я звик до деяких програм компанії Google і відмовлятися від них не хочу (не зважаючи на їхнє постійне стеження за кожним кроком). Тому після встановлення Lineage OS приступив до отримання root прав. Можна й без них, проте так набагато легше та зручніше встановити маркет й інші програми. До того ж отримавши права суперкористувача, можна отримати максимум від свого смартфону.

Порядок дій для отримання root:

1. Завантажити та зберегти на карту пам’яті програму Magisk. Вона видалена з Google маркету, тому завантажити нову версію можна завжди з форуму 4pda.ru. Потрібно завантажити Magisk ZIP та Magisk Manager (з розширенням apk). Перша встановлюється за допомогою кастомного рекавері TWRP, а друга вже після першої як звичайна програма.

2. Завантажитися (при потребі встановити) в TWRP. Натиснути на кнопку «Установить» та вказати шлях до завантаженого Magisk ZIP архіву.

3. Перезавантажитися в операційну систему та встановити Magisk Manager.

4. Встановити програму Open GApps App.

5. Після запуску програма запросить права root. Повинне з’явитися повідомлення від Magisk Manager, в якому можна надати ці права. Open GApps App повинна визначити архітектуру вашого смартфону автоматично (якщо ви вважаєте, що вона помиляється, то вкажіть дані вручну), після цього на наступному кроці має визначитися версія операційної системи Андроїд. Далі потрібно вибрати варіант пакета для завантаження. Я вибрав версію pico, яка містить мінімальний набір Google сервісів (всі решта були встановлені вже потім).

6. Після завантаження архіву потрібно встановити сервіси. Ваш смартфон буде перезавантажений та почнеться автоматична інсталяція. Дочекайтесь завершення процесу!

Після таких дій можна отримати root права та встановити потрібні програми від компанії Google. Я встановив (крім маркету, який був автоматично встановлений програмою Open GApps App) Google Фото, Google об’єктив, камеру, Google Family Link та ін. Все працює на цей час нормально, є проблеми лише з Google Асистентом (не реагує на фразу).

Відео «Як отримати права root та встановити сервіси Google на телефоні Lenovo K6 та Lenovo K6 Note з прошивкою Lineage OS 17 та 16»:

Дивитись відео

Завантажити архів з необхідними програмами для отримання root прав та встановлення сервісів Google

Інсталяція сервісів можлива і на інших смартфонах та прошивках. Порядок дій буде схожим, а можливо, ідентичним.