Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від програми та пристрою
Ліцензія: Безкоштовна/Платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

navigation bar

Якщо у вашому смартфоні не працюють нижні сенсорні кнопки і ви не хочете зразу ж нести його в ремонт, то можна за допомогою програм вивести їхні аналоги на екран. Більшість додатків в даному напрямку мають певну схожість. Вони додають головні навігаційні кнопки, а далі вже додаткові функції... От лише часто виникає проблема – багато програм не хочуть працювати, тому варто спробувати провести декілька експериментів, перевстановлюючи додатки до першого працюючого.

Хочеться зразу сказати, що на одному і тому ж смартфоні додаток може себе поводити по різному. У мене на Lenovo K53a48 додаток Simple Control працював без проблем. Але при скиданні налаштувань на заводські, він не хотів працювати жодним чином, просто зависав при запуску. А от Pie Control запрацював відмінно.

Я це все веду до того, що не лише модель телефона впливає на працездатність певного додатка. Сюди також можна віднести версію операційної системи, версію додатка, який встановлюється, а також інші додатки, які присутні в системі, оскільки робота одного додатка може позначитися на іншому, навіть якщо вони являються функціонально різними.

Pie Controls — Navigation Gestures

Pie Controls — Navigation Gestures

Додаток Pie Controls — Navigation Gestures – додає на екран кнопки навігації, окремо можна додати до запуску різні програми, які встановлені на телефоні та запускати їх жестами. Виводити панель можна з лівої, правої та нижньої сторони. Можна лише на одній з них. Регулюється зона дії в пікселях, тобто ширина по краях екрана, натискання на яку запускатиме панель. Також можна регулювати висоту зони. Вона може бути на всю довжину екрана або розміщуватися лише в центрі.

Керувати панеллю просто, проте трішки зразу незвично. Потрібно зробити свайп та не відриваючи палець від екрана, вибрати потрібну дію.

Даний додаток може пригодитися не лише тим, в кого не працюють кнопки. Встановити його можна на будь-який смартфон та використовувати для керування функціями однією рукою.

Єдиний мінус – нема безкоштовної версії.

Відкрити додаток в маркеті


 

Simple Control

navigation bar

Simple Control – відмінна програма для заміни функціональних кнопок. Налаштовується місце розміщення кнопок відносно сторони екрана, їхній зовнішній вигляд та ін. Більш детально в статті «Не працюють нижні сенсорні кнопки?».

Відкрити додаток в маркеті


 

X Home Bar

navigation bar

X Home Bar – заміна функціональних кнопок зі стилем як в iPhone X. Можна використовувати кнопки «Додому», «Назад», «Останні додатки», створювати скриншоти, заблокувати екран, запустити вибраний додаток.

Відкрити додаток в маркеті


 

Navigation Bar - Assistive Touch Bar

navigation bar

Navigation Bar - Assistive Touch Bar – ще одна аналогічна програма з індивідуальними налаштуваннями.

Відкрити додаток в маркеті

Multi-action Home Button

navigation bar

Multi-action Home Button – додасть в нижній частині екрана кнопку дії. Для цієї кнопки можна запрограмувати функції.

Відкрити додаток в маркеті


 

Примітка. Всі програми такого функціоналу при першому запуску будуть запитувати дозволи на відображення поверх додатків (вікон) та вмикання спеціальних можливостей. При відмові надати дозволи, додатки функціонувати не зможуть.

Порада. Якщо у вас не працюють нижні сенсорні кнопки – не варто встановлювати додатки, які активуються свайпом чи натисканням у нижній частині екрана. Вибір потрібно зосередити на тих, що дають можливість розмістити кнопки в лівій, правій частині екрана або додають плаваючу кнопку з діями.