2G/3G/4G

Навіщо вручну перемикатися між мобільними мережами? Адже телефон сам в змозі визначити тип мережі з найкращим зв’язком. У більшості випадків дійсно може, проте виникає багато ситуацій коли потрібно вибрати тип мережі вручну. Наприклад, сигнал 3G у місці локації телефона наявний, можна користуватися швидкісним інтернетом, але телефон вперто тримає 2G зв’язок і автоматично перемикатися не хоче. Або інший приклад. Телефон ловить нестабільний сигнал 3G і співрозмовника погано чути/чути з переривами. Кращий результат дасть мережа 2G. Давайте розглянемо як можна швидко вручну перемикатися між типами мереж.

Багато телефонів дають змогу для своїх власників змінити тип мережі у налаштуваннях. Для цього потрібно відкрити налаштування (значок шестерні), тоді відкрити «Ещё → Мобильные сети → Режим сети» → вибрати тип мережі. Тобто потрібно виконати приблизно 5 дій (все залежить від моделі смартфона та встановленої ОС). Дивимось скриншоти.

2G/3G/4G

2G/3G/4G

2G/3G/4G

2G/3G/4G

2G/3G/4G

Як видно, шлях досить довгий, а ярлик для швидкого доступу створити не вийде. Проте, якщо ви часто користуєтеся даними налаштуваннями, можна встановити безкоштовну утиліту та переходити до вибору мережі в один клік по іконці додатка. Ви просто натискаєте на ярлик на робочому столі, далі вибираєте тип мережі. Таким чином робите 3 дії. Для мене особисто такий спосіб набагато кращий, економить час та нерви.

Перший додаток має назву «2G 3G 4G Switch»

Switch

Все, що він виконує після інсталяції – це перекидає у налаштування вибору типу мережі. Тому описувати тут особо і нема що.

Сторінка додатка «2G 3G 4G Switch» в маркеті


 

Другий додаток «2G-3G-4G Shortcut»

Shortcut

Додаток аналогічний першому. Використовуйте один з двох варіантів, або якщо перший не працює.

Сторінка додатка «2G-3G-4G Shortcut» в маркеті


 

4G LTE Switcher (no ads)

4G LTE Switcher

І на закінчення пропоную познайомитися з додатком «4G LTE Switcher». Ця безкоштовна програма дає змогу вибрати тип мережі, причому вибір значний. Майте на увазі, що ваш телефон з деякими типами мереж може не працювати, і цілком зрозуміло, що при виборі швидкісної мережі поза зоною 3G, ваш телефон не зловить жодної позначки зв’язку (це стосується і 2-х вище розглянутих додатків). Третя програма може допомогти, навіть якщо прошивка та оболонка вашого телефона в налаштуваннях не має ручного вибору типу мережі.

2G/3G/4G

Сторінка додатка «4G LTE Switcher»


 

Робота вище розглянутих програм сильно залежить від моделі смартфона, версії операційної системи, лаунчера та інших причин. Прошу відписатися в коментарях для кого програма допомогла (яка саме), в кого не працює чи не працюють. Так ви допоможете іншим користувачам з вибором. У мене особисто прекрасно працювали всі 3 додатки. Модель смартфона: Lenovo K6, версія ОС: Android 7.