KML/KMZ to GPX

На сьогоднішній день без навігації важко уявити сучасне життя. Автомобільні маршрути, туризм, велоспорт, екскурсії… Перелік можна продовжувати до нескінченності. І така популярність навігації не могла не вплинути на розробку програмного забезпечення, якого сьогодні вже більше ніж потрібно. Існує ряд програм які розуміють формат KML/KMZ, а інші – лише GPX. Як тут бути? Все просто. Можна виконувати конвертування форматів між собою та користуватися тими програмами, які найбільше подобаються.

До речі. Така популярна програма для офлайн навігації як OsmAnd «розуміє» формат GPX. Тому якщо ваші треки чи маршрути збережені у форматі KML/KMZ, їх потрібно конвертувати.

Щоб стерти границі форматів можна скористатися послугами онлайн конвертерів.

Онлайн сервіс «xTrex.ru Конвертер»

Підтримується імпорт таких форматів: GPX, KML/KMZ, NMEA, OziExplorer (plt, wpt), Garmin MapSource (gdb, mps), Garmin Training Center (tcx). Сервіс підтримує основні формати архівів, тому якщо ваш файл заархівований, то витягувати його не обов’язково.

Ви зможете конвертувати свій файл у один із форматів: OziExplorer (plt, rte, wpt), GPX, KML, NMEA.

Для конвертування потрібно вибрати файл на своєму комп’ютері. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Выберите файл». Далі напроти «Формат» вибираємо потрібний формат та натискаємо «Конвертировать».

KML/KMZ to GPX

Після вдалого конвертування файл можна завантажити.

KML/KMZ to GPX

Перейти до сервісу

Онлайн сервіс «MyGeodata Converter»

Другий аналогічний сервіс із підтримкою великої кількості форматів.

Для початку потрібно вибрати файл. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Or browse files to convert». Далі натиснути на кнопку «Add files…» та вибрати вихідний файл на комп’ютері. Тоді «Continue».

KML/KMZ to GPX

KML/KMZ to GPX

У наступному вікні потрібно вибрати формат (під текстом «Output Format»).

KML/KMZ to GPX

Коли всі налаштування виставлені можна натискати «Converter Now!».

Після обробки залишається завантажити готовий файл.

KML/KMZ to GPX

Перейти до сервісу

Як видно, конвертувати файли для навігаційних програм можна абсолютно безкоштовно, без встановлення програм. Єдина умова – наявність інтернету. Тому якщо ви вирушаєте в подорож, де інтернет нестабільний або відсутній, то виконайте конвертування наперед.