weather google

Всі ми маємо потребу у прогнозі погоди. Для деяких професій така інформація просто необхідність. І дійсно, ввівши у маркеті слово погода, ви обов’язково знайдете десятки різних додатків (як платних, так і безкоштовних). Виникає запитання, а який додаток вибрати? Як не дивно, але у Андроїд смартфонах вже є погодній додаток із прекрасним інтерфейсом. Але він прихований…

На жаль, більшість додатків такого типу постійно моніторять зміни та працюють у фоновому режимі. Це зменшує автономність сучасних пристроїв (а багато моделей і так працюють без підзаряджання замало). Чим більш інформативний віджет та більше у ньому анімації, то тим більш (у більшості випадків) він буде використовувати ресурсів. Я сам випробував їх більше двох десятків. Є серед них повністю відстійні, а є грамотно написані додатки із прекрасним функціоналом та із мінімальним навантаженням на ресурси. Але сьогодні не про них.

За замовчуванням погодній додаток наявний у системі Android, але він прихований. Для того, щоб його вивести потрібно скористатися Google Assistant.

Як вивести погодній додаток на робочий стіл? 

Для цього потрібно:

1. Викликати голосового помічника командою «Окей, Google» (мається на увазі, що він вже налаштований на ваш голос). Можна виконати подовжене натискання на кнопці «Додому» та ввести запитання за допомогою клавіатури.

2. Запитати у нього «Як погода?».

weather

3. Появиться віджет погоди із температурою, натисніть на число, яке відображає поточну температуру. Так ви відкриєте додаток погоди.

4. Відкрийте меню (три полоски) та виберіть додати на головний екран (Add to home screen).

weather

weather

Так ви отримаєте прекрасний додаток від Google, що буде відображати погоду. Він має дійсно, чудовий вигляд, все супроводжується анімацією, яка змінюється у відповідності до вашого місцеположення. Ви будете мати прогноз погоди на сьогодні, на завтра та на 10 днів наперед.

weather

Плюс ще від такого способу у тому, що ви не інсталюєте ніяких додаткових додатків, а використовуєте той, який встановлений у вашій системі автоматично.

У верхній частині наявний пошук, який допоможе вибрати будь-який регіон та подивитися в ньому прогноз погоди.