Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Залежить від пристрою
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська

Google Camera

Всі знають, що компанія Google розробила власну камеру, яка має ряд переваг, нововведень та цікавих функцій, проте офіційно підтримується лише на телефонах Google Pixel.

Google камера оснащена апаратним прискорювачем, має підтримку HDR +, технології, яка з багатьох знімків вибирає найкращі, з найкращою різкістю, а фірмові алгоритми зменшують шуми, і фото, в загальному, виходить більш професійним. Пізніше в серії Pixel 4 та вище появилася функція Live HDR +, яка дає змогу в режимі реального часу бачити майбутній знімок.

Доступні такі функції як «Стабілізація відео», «Фото в русі», «Уповільнена зйомка», «Панорамні фото», «Селфі та портрети з ефектом боке», «Нічний режим», який дозволяє робити знімки в темну пору доби без використання спалаху, а також ще ряд функцій та нововведень. Так як додаток розвивається, то постійно будуть виправлятися знайдені помилки, відточуватися вже працюючі функції та додаватися нові.

На превеликий жаль, найновіша версія Google камери доступна лише на версії Android 10 в телефонах Pixel. Але в інтернеті можна знайти просто величезну кількість різних модифікованих збірок, які призначені під конкретні моделі пристроїв.

Я сам шукав такі збірки, пробував встановлювати, проте жодна з них не запрацювала на моєму старенькому Lenovo K6 (K33a48). Але варіанти є.

Варіант 1. Потрібно встановити альтернативний маркет від Lenovo, знайти камеру Google і встановити її вже звідти.

Для цього потрібно перейти на офіційний сайт з телефона та встановити Lenovo App Store. Зверніть увагу, що сайт та Lenovo App Store повністю на китайській мові, тому відкривайте та натискайте на кнопки які бачите на скриншотах знизу (або користуйтесь перекладачем). Неважливо яку програму ви відкриєте для встановлення (нехай це буде та ж камера від Google), замість неї буде завантажений додаток Lenovo App Store, який потрібно встановити. 

Потрібно відкрити встановлений Lenovo App Store та ввести в пошук слово «Google Camera». В результатах буде «谷歌相机 Google Camera». Потрібно її відкрити та натиснути на кнопку як на скриншоті знизу для встановлення.

Google Camera
Google Camera

Варіант 2. Потрібно перейти на сайт (лінк вище) та скориставшись пошуком, завантажити готовий APK-файл (натискаючи на кнопки, які можна бачити знизу на скриншотах), який потім можна встановити вручну. Робити це краще з комп’ютера, тому що при спробі завантаження з телефона буде завантажений Lenovo App Store.

Lenovo App Store

Google Camera

Google Camera

Варіант 3. Встановити APK-файл, який я вже завантажив з магазину, перейшовши за посиланням знизу.

Завантажити «Google Camera 4.1.006.126161292»


 

Це єдина версія, яка хоч наполовину працювала на моєму телефоні Lenovo K6 (K33a48). Працює фото, панорама, розмиття заднього фону.

Не працює відео, фото виходять досить темними. Можна використовувати хіба що при наведенні на яскраві об’єкти, режим розмивання заднього фону не завжди спрацьовує відмінно, інколи краще просто без нього. Але вданому режимі фото виходять нормальної яскравості, тобто експозиція підбирається нормально.

Кількість функцій та й робота взагалі сильно залежать від моделі телефона та версії операційної системи, яка на ньому встановлена.

Скриншот з мого телефона:

Google Camera Lenovo K6

Як бути тим, в кого інші моделі телефонів? Шукати в магазинах для свого виробника (якщо такі наявні) або на тематичних форумах та сайтах, де народні умільці викладають модифіковані версії. Проте потрібно бути обережним, щоб замість Google-камери не отримати вірус в подарунок.

Нехай щастить. Відписуємося в коментарях, яка версія підійшла для конкретно вашої моделі телефона, що працює і так далі. Так ви допоможете для всіх, хто хоче спробувати програму.