Solar Sensor Wall Light

Давно відомо, що традиційні способи добування енергії себе починають вичерпувати. Мало того, що вони відносяться до вичерпних корисних копалин, так і ще зовсім неекологічні. Сонячна енергія – це енергетика майбутнього. Купив собі два ліхтарі на сонячній батареї із детектором руху і хочу розказати та показати їхні характеристики.

Світильник має датчик руху та освітленості. Це означає, що в темну пору доби, при виявлені руху, він автоматично увімкнеться. У світлу пору світильник переходить у режим заряджання.

Для початку використання потрібно натиснути кнопку увімкнення. Далі світильник буде працювати автоматично. При настанні темряви, активується датчик освітленості і світильник перейде у режим нічника із мінімальним використанням електроенергії. Якщо повз світильника хтось пройде, то він увімкнеться. Датчик руху спрацьовує на відстані до 3 метрів та кутом 120°.

Такий світильник має рівень захисту від пилу та вологи стандарту IP64. Це означає, що він повністю захищений від попадання пилу та від крапель води у будь-якому напрямку. Проте я рекомендую кріпити його хоча б під частковими накриттями.

Даний вуличний ліхтар може бути використаний для освітлення балкону, гаража, будинку і так далі. При кріпленні бажано розмістити сонячну панель у бік найбільшої кількості світла.

У світлу пору доби сонячна батарея виконує заряджання акумулятора Li-ion 1200 mAh потужністю 3,7 вольт.

Характеристики:

  • Матеріал: пластик, ABS, фібра, метал;
  • Акумуляторна батарея: Li-ion 1200 mAh, 3,7V;
  • Сонячна панель: 200 mAh/5,5V/0,55W;
  • Джерело світла: LED діод /20 штук/0,2W/24 люмени/5000-5500K;
  • Затримка: 10 секунд;
  • Датчик руху: 3 метри, 120°;
  • Рівень захисту: IP64;
  • Розмір: 12,4 x 9,6 x 4,8 см.

Поки що ніби все добре. На рахунок заявлених характеристик трішки сумніваюся, тому що зазвичай китайці їх завищують і потрібно заявлене число поділити мінімум на 2. На рахунок яскравості, то світить досить добре.

В комплекті із ліхтарем іде дюбель з шурупом для закріплення на стіну.

Фото упаковки:

Solar Sensor Wall Light 1

Сторінка продавця

Відеоогляд ліхтаря «Solar Sensor Wall Light»:

Дивитись відео

Рекомендації щодо зберігання. Зберігати потрібно при температурі не нижчій від +5C° та відносній вологості повітря 65-70%. Не можна занурювати у рідину та використовувати поблизу відкритого вогнища.

На рахунок використання на морозі не знаю… Відомо, що такий тип акумуляторів на холоді втрачає ємність, а заряджання в таких умовах протипоказане.