FENIX TK25 RED

Якщо говорити про якісні ліхтарі, то китайська фірма FENIX буде у числі перших, хто випускає якісні ліхтарі різного призначення. Ознайомимося із характеристиками тактичного ліхтаря FENIX TK25 RED, який має чотири діоди, що дають біле та червоне світло.

Це вже мій третій ліхтар фенікс. Першим був мініатюрний ліхтар, який я після кількох років використання загубив. Один використовую на велосипеді. Це велоліхтар FENIX BC21R XM-L2 T6, яка служить мені вірно вже 2 роки на одному акумуляторі 18650 цієї ж фірми.

Тепер придбав тактичну модель, яку можна використовувати на полюванні, риболовлі, подорожуючи та просто як якісне джерело світла.

Два діоди дають світло досить високої яскравості. А якщо врахувати невеликі габарити моделі, то максимальна яскравість у 1000 люменів для білого та 310 для червоного світла – це не так уже і мало.

Для зміни білого світла на червоне та навпаки потрібно повернути верхню частину ліхтаря по колу (напрямок не має значення).

Ліхтар має дві кнопки для керування. Кругла – тактична. У режимі вимкненого ліхтаря при активному білому світлі, неповне натискання на неї увімкне ліхтар із такою яскравістю, яка була до вимкнення (якщо була мінімальна, то мінімальна і буде світити). Щоб увімкнути ліхтар, кнопку потрібно натиснути повністю. Зміна режимів яскравості увімкненого ліхтаря відбувається натисканням функціональної кнопки. Коли ліхтар вимкнений та знаходиться у режимі білого світла, натискання на функціональну кнопку увімкне режим стробоскопа.

У режимі червоного світла, коли ліхтар вимкнений, неповне натискання на тактичну кнопку увімкне ліхтар із яскравістю, яка була до вимкнення. Для увімкнення тактичну кнопку потрібно натиснути повністю. При увімкненому ліхтарі зміна яскравості змінюється натисканням функціональної кнопки. Коли ліхтар вимкнений та знаходиться у режимі червоного світла, натискання на функціональну кнопку змусить ліхтар світити із максимальною яскравістю у 310 люмен.

Всього червоне світло має 3 режими яскравості, а біле – 4 + стробоскоп. На мінімальному режимі яскравості ліхтар може проробити близько 100 годин. Але ці дані отримані в лабораторії із використанням оригінального акумулятора 18650 FENIX ARB-L18 (3500MAH). Використання акумуляторів  меншої ємності або інших виробників, може не показати таких результатів.

Працює ліхтар від одного акумулятора формату 18650 або від двох батарейок CR123A. Саме останні потрібно використовувати на морозі, тому що акумулятори 18650 можуть вимикатися.

Ліхтар водонепроникний до глибини близько 1 метра. Але занурювати можна лише тимчасово.

У комплекті із ліхтарем іде чохол на пояс, запасне ущільнювальне силіконове кільце та притискна кліпса із титану.

Фенікс – один із небагатьох виробників, який вказує реальні значення яскравості для своїх ліхтарів. Якщо вказано, що яскравість 1000 люмен, значить воно так і є.

Порада. Перед купівлею ліхтаря, обов’язково зайдіть на офіційний сайт та введіть серійний номер (11 цифр), який можна побачити на будь-якій моделі ліхтарів. Так ви зможете дізнатися чи перед вами оригінал чи дешева підробка. Якщо оригінал, то виведеться відповідна інформація із тим, для якої країни призначена модель. Від цього залежатиме ваша гарантія. Купуючи в Україні із китайською гарантією, гарантійний ремонт буде можливий лише в Китаї і тому подібне.

Пропоную подивитися відеоогляд ліхтаря та роботу у реальних умовах (на вулиці):

Дивитись відео

Примітка. Камера, на жаль, не може точно передати яскравість із якою світить ліхтар. Але приблизно можна оцінку зробити.

До ліхтаря можна купити офіційні аксесуари: підствольне кріплення, кріплення на руль велосипеда та ін.

Підствольне кріплення може підійти від інших виробників (дивіться фото). На мою рушницю ІЖ-27 підходить, але голова ліхтаря тісно притуляється до ствола і перемикання білого на червоне (і навпаки) стає проблематичним.

Підствольне кріплення

Ліхтар прекрасно «сидить» на дешевому кріпленні на руль. Тому можна суттєво зекономити, адже аксесуари Фенікс коштують не малих грошей.

Кріплення на руль

Фото ліхтаря «FENIX TK25 RED»:

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED

FENIX TK25 RED