Пульсоксиметр

Сьогодні перевіримо в роботі пульсоксиметр за 2 долари та побачимо чи може така річ взагалі працювати.

Нагадаю, що пульсоксиметр – медично-діагностичний прилад для вимірювання рівня сатурації кисню в капілярній крові (оксигенації).

Даний пристрій являється портативним і його можна завжди носити із собою. Працює від 2 батарейок формату ААА. Має 4 колірний дисплей з кутом огляду 130°.

Характеристики пристрою:

  • Модель: LK87;
  • Вага: 50 г без батарейок;
  • Розмір: 57*31*32 мм;
  • Діапазон вимірювання кисню в крові: 70 - 99%;
  • Точність сатурації (насичення гемоглобіну крові киснем): SpO2 ± 2%;
  • Діапазон вимірювання пульсу PR: 30 – 240 уд/хв;
  • Точність вимірювання пульсу: + 1 уд/хв.

Через декілька секунд бездіяльності пристрій вимикається.

Нормальний рівень насичення киснем артеріальної крові у людини становить 95-100 відсотків. Якщо рівень нижче 90 відсотків, він вважається низьким і називається гіпоксемією. Рівень кисню в артеріальній крові нижче 80 відсотків може поставити під загрозу функціонування органів, таких як мозок та серце і може призвести до зупинки дихання і/або серця. За такої ситуації необхідна негайна медична лікувальна корекція.

Для перевірки роботи пристрою потрібно вставити дві батарейки вище згаданого формату. Далі потрібно відкрити пульсоксиметр. Натискати потрібно зі сторони з надписом PUSH, як на прищіпку, положити палець так, щоб він попав на датчик та відпустити. Руку краще положити на стіл, або тримати рівно та не рухати. Натиснути на єдину кнопку і зачекати. Під час вимірювання натискання на кнопку дасть змогу розвертати екран на 180°. Це зручно, тому що ви можете повертати екран до себе і показувати його іншій людині.

Пульсоксиметр

Видно, що пристрій працює та показує певні результати. Сатурація та пульс в нормі.

Пульсоксиметр

Виникає справедливе запитання, чи довіряти показникам цього пристрою? Довіряти не слід. Можна моніторити стан, а якщо занедужали, то звертатися до лікаря. Тому що існує ряд факторів, які можуть впливати на точність вимірювань. Наприклад, отруєння чадним газом, захворювання нігтів та шкіри, порушення мікроциркуляції, деякі типи лаку на нігтях та ін.

На завершення перевіримо чи жива картонка. Тому що я зустрічав коментарі з підтвердженими фото, коли схожий пристрій (дорожчий від цього) показував сатурацію та пульс на звичайній картонці. Видно, що цей пульсоксиметр не обдурити.

Пульсоксиметр

До побачення і не хворійте.

Сторінка товару

Відео: "Пульсоксиметр за 2 долари з AliExpress"