Cigarette lighter charger

Я вже протестував багато зарядних пристроїв, які працюють від прикурювача і можу зробити деякі висновки та рекомендації. Скажу зразу, що не варто купувати безіменні заряді пристрої. Нічого хорошого з цього не вийде і в кращому випадку вони просто згорять.

Cigarette lighter charger

Серед протестованих можна сміливо купувати зарядні пристрої від фірми Baseus. Це відомий виробник, продукція якого успішно продається не лише на торговій площадці AliExpress, а й за її межами. Зарядне на 30 ват можна купити за 2 долари. За 60-120 ват потрібно виложити більше. Підтримуються різні протоколи швидкого заряджання. Зарядні пристрої точно видають заявлену виробником потужність. Розпізнавання типу смартфона відбувається автоматично і відповідно, підбирається найкращий варіант заряджання. Орієнтовані такі зарядні пристрої на номінальну напругу 12-24 вольти.

Сторінка Baseus


 

 

Cigarette lighter charger

Другий виробник – Toocki. Практично такий же функціонал та приблизна вартість продуктів. Цікавою особливістю є варіант зарядного пристрою в прозорому корпусі.

Сторінка Toocki

Cigarette lighter charger

Третій виробник – Essager. Також пропонує мініатюрні зарядні пристрої в алюмінієвому копусі різної потужності. Працюють без нарікань та підтримують протоколи швидкого заряджання.

Сторінка Essager


 

Cigarette lighter charger

Четвертий виробник – Elough. Продукти також непоганої якості, багато хороших відгуків від покупців.

Сторінка Elough


 

При виборі звертайте увагу на комплектацію. Існують варіанти з одним або двома портами USB Type-A, а також комбіновані – USB Type-A/USB Type-C. Одні варіанти підтримують швидке заряджання, інші – ні. Потужність також може бути різною. Я дав посилання на найдешевші варіанти. Можна відкрити сторінку продавця та вибрати більш потужні.

Використовую я такі зарядні пристрої в сонячній енергетиці. Відповідно вони працюють від LiFePO4 акумуляторів з максимальною напругою 14.4 та 28.8 вольта.

Такі зарядні можна підключити до будь-якого DC блока живлення з напругою 12-24 вольти та отримати зарядний пристрій з підтримкою протоколів швидкого заряджання.

Вище перераховані зарядні пристрої поки що працюють, деякі по декілька років. А от із невідомими брендами ситуація склалась не так добре. Зарядний пристрій, який розрахований на напругу 12-36 вольт також працював 2 роки без яких-небудь проблем. Але після підключення до акумулятора з максимальною напругою 28.8 вольта згорів, задимівши всю кімнату. Добре, що хоч телефон залишився цілий, мабуть, я вчасно помітив дим та відключив його.