Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Mac OS X/Windows
Ліцензія: Залежить від версії
Мова інтерфейсу: Російська

NetSpot — програма для аналізу безпровідних Wi-Fi мереж

Найкраща та безкоштовна програма для проведення аналізу та наступним внесенням поправок, із метою зробити свою мережу більш стабільною та якісною.

Дане професійне програмне забезпечення дозволить просканувати та покращити Wi-Fi мережу. Все що потрібно — це встановити її на Mac OS X чи Windows. Можна абсолютно безкоштовно виконати найкраще розміщення всіх пристроїв своєї мережі аби налаштувати їх на максимальну швидкодію. Дане рішення буде особливо актуальним не лише вдома, а й в офісі.

Не потрібно бути експертом, щоб провести оптимізацію мережі. Програмний інструмент підтримує всі мережі стандарту 802.11.

Використовуйте NetSpot для візуалізації, керування, виявлення причин несправності, аудиту, планування та розгортання бездротових мереж.

Найкраща мережа повинна забезпечувати максимальне покриття території. Тому потрібно повністю дослідити територію та розуміти радіочастотну характеристику. Дослідження допоможе виявити зони із перешкодами каналу та мертві зони. На основі даних, які надасть програма можна побудувати надійну мережу.

Головним завданням дослідження зони покриття Wi-Fi мережі являється визначення максимальної площі на яку можна розраховувати при підключенні пристроїв, а також виявлення оптимальних зон для точок доступу та іншого обладнання (кабелі, антени та ін.).

Не менш важливим при дослідженні зони покриття бездротовою мережею являється аналіз її безпеки.

Саме NetSpot стане ідеальним помічником для спеціалістів по безпеці мереж для виявлення та знешкодження шахрайських точок доступу, виявлення несанкціонованих робочих станцій. Інструмент допоможе уникнути багатоканальних перешкод, а також позбутися від хибнопозитивних попереджень про вторгнення.

Використовуючи утиліту можна перевірити налаштування безпеки (Open, WEP, WPA/WPA2 Personal/Enterprise), немовленнєві SSIDs, а також силу сигналу Wi-Fi.

Після внесень потрібних змін ви отримаєте максимально оптимальну та захищену мережу та із мінімальним попаданням сигналу на зовні (щоб зловмисники не мали до нього доступу).

Як досліджувати?

Перше, що потрібно — це встановити та завантажити програмне забезпечення NetSpot. Далі завантажити карту свого офісу, квартири, будинку і так далі. Після цього потрібно вказати точку на карті, де ви зараз знаходитеся. Програма почне вимірювати сигнал. Переміщуючись по приміщенні ви будете отримувати та збирати інформацію по Wi-Fi.

Так ви отримаєте інформацію про рівень сигналу, про місця, де він пропадає, зможете знайти найкращі точки для доступу до Wi-Fi. На основі отриманих даних можна внести зміни у конфігурацію свого обладнання та виконати інші дії для покращення якості сигналу.

NetSpot допоможе:

  • Підсилити сигнал бездротової мережі;
  • Покращити сигнал Wi-Fi;
  • Знайти причини слабкого сигналу Wi-Fi;
  • Провести тестування потужності сигналу Wi-Fi;
  • Посилити сигнал Wi-Fi;
  • Вибрати оптимальне розміщення роутера;
  • Зберегти та експортувати теплову карту покриття та ін.

Перейти на сторінку програми NetSpot