Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 10, Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Files

Якщо ви шукаєте заміну для провідника ОС Windows, то спробуйте безплатний менеджер файлів Files. Програма має вкладочний інтерфейс, що стало давно звичним явищем для інтернет-браузерів.

Після встановлення та запуску ви побачите щось схоже на провідник. Зліва показуються диски та теки, вибране, а також теги відмічені певним кольором (ви можете задавати колір для певних тек). Також окремо виділені хмарні та мережні диски.

Доступні всім звичні опції сортування та групування, зміна макету, показ прихованих тек. В головному вікні показуються останні файли. Доступні інструменти для роботи з файлами та папками. Можна швидко скопіювати, вирізати, видалити, вставити та поділитися файлами. Можна швидко створити файл потрібного формату або пусту папку. Для швидкого доступу до опцій можна використати контекстне меню.

Для зміни зовнішнього вигляду можна використати готові теми або створити власну. Теми мають розширення XAML.

В налаштуваннях можна задати колір та вибрати тему, налаштувати бічну панель (вибрати які елементи будуть доступні при старті програми), задіяти або деактивувати можливість редагування контекстного меню (переміщення компонентів у підменю), внести корективи до роботи з файлами (наприклад, увімкнути відкривання файлів та папок одним натисканням миші). Можна вказати що буде відкриватися при старті (нова вкладка, продовження роботи, певна сторінка).

Також можна увімкнути подвійну панель. Ця опція знаходиться у вкладці «Багатозадачність». В експериментах можна вибрати даний менеджер за замовчуванням та показати розмір папок. Але ці дії не рекомендуються, оскільки можуть вплинути на продуктивність та стабільність системи.

Також можна задіяти опцію попереднього перегляду файлів.

Непоганий менеджер файлів із достатнім функціоналом. Але особисто для мене провідник більш звичний і переходити на інший менеджер поки що бажання нема.

Сторінка Files в магазині

Сторінка Files на GitHub

Сторінка для завантаження додаткових тем