Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Від Windows XP до Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Everything – миттєвий пошук файлів

Everything – це програма для миттєвого пошуку файлів, якою я досить давно користуюся (ще з бета-версій). Дійсно, прекрасна розробка, яка допомагає швидко знаходити потрібні файли та теки. Цікаво, що вводячи назву файлу чи теки ви будете отримувати результат по мірі набору символів. Зі збільшенням їх кількості зменшується кількість результатів та зростає їхня точність.

Після встановлення та першого запуску відбудеться індексація файлів. Довго чекати не прийдеться. Адже швидкість роботи програми вражає. Наприклад, на щойно встановленій Windows 10, яка має близько 120 тисяч файлів, індексування відбувається близько секунди. Мільйон файлів буде індексуватися біля хвилини.

Використовуючи функцію content:, можна виконувати пошук за вмістом файлів. Але він буде повільніший, тому що індексування за вмістом у програмі не передбачене.

Програма слідкує за змінами у файловій системі і показує їх в результатах пошуку. Щоразу після завантаження операційної системи відбувається індексування файлової системи і ви завжди будете мати останню версію своїх файлів та тек.

Для індексування NTFS потрібно щоб Everything або служба працювала від імені адміністратора. Якщо при завантаженні програми з’являється UAC (контроль облікових записів), то потрібно вимкнути завантаження програми від імені адміністратора (Інструменти → Опції → Загальні → Запускати з правами Адміністратора).

В пошуці можна застосовувати маски. Наприклад, щоб знайти файли та теки, які починаються на b та закінчуються на i потрібно в пошуковий запит ввести b*i. Щоб знайти всі файли з розширенням з двох символів потрібно ввести *.??. Щоб включити в пошук пробіли, потрібно запит взяти в лапки. Для пошуку файлів по розширенню потрібно ввести розширення. Наприклад, *.mp3. Можна вказати декілька розширень, розділюючи їх. Наприклад, *.mp3|*.jpg. Щоб знайти файли та теки в певному місці необхідно вказати шлях через косу лінію. Наприклад, Downloads\ .apk.

Швидка робота програми пояснюється тим, о вона сканує MFT, тобто область NTFS-диска в якій зберігається вся база даних по файловій системі.

В налаштуваннях доступно безліч опцій. Тому кожен користувач може налаштувати Everything під свої вподобання.

Сторінка програми Everything