Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 7 (64-розрядна версія) і вище
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Portable program for one-way file synchronization

Для підтримання двох папок в актуальному стані (наприклад, на комп'ютері та флешці) можна виконувати операції видалення, копіювання та вставляння вручну, але такі дії будуть доречними лише при невеликій кількості файлів. Для прискорення процесу потрібно використовувати спеціальне програмне забезпечення, наприклад програму Echosync.

Для початку роботи потрібно завантажити програму та розпакувати її з архіву. Після запуску появиться вікно в якому потрібно дати назву для синхронізації, далі вказати вихідну папку й папку призначення.

Echosync

Зверніть увагу на те, що програма дозволяє виконувати лише односторонню синхронізацію. Таким чином, зміни із вихідної папки будуть застосовуватися до папки призначення. Наприклад, ви видалили файли із папки призначення. Після синхронізації, вони будуть відновлені із вихідної папки. Для повного знищення файлів (при потребі) потрібно виконати їхнє видалення із вихідної папки. В такому випадку, після синхронізації, файли будуть видалені також у папці призначення.

В налаштуваннях можна увімкнути синхронізацію видалення, яка вимкнена за замовчуванням. Також можна застосувати інші параметри. При викликанні контекстного меню на профілі синхронізації можна виконувати певні дії: порівнювати теки, виконувати синхронізацію, відкривати теки та змінювати їх.

Після завершення процесу синхронізації можна виконати певну дію (наприклад, вимкнути комп’ютер). При потребі із вікна програми можна запустити та налаштувати планувальник завдань Windows. Також доступні журнали синхронізації.

До особливостей Echosync можна віднести те, що вона використовує переваги тіньового копіювання томів (VSS), що дає змогу виконувати синхронізацію фалів, які заблоковані для читання. Також підтримуються шляхи довжина яких перевищує 255 символів та символічні лінки.

Присутня можливість запускати синхронізацію із командної стрічки, що дозволяє автоматизувати процес синхронізації за допомогою планувальника завдань Windows. Присутня часткова синхронізація, наприклад копіювання лише нових елементів із пропусканням змін, які відбулися у вже наявних.

Сторінка програми Echosync