Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Від Windows 7 до Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Processor overclocking utility - Intel® Extreme Tuning Utility

Intel® Extreme Tuning Utility – системна програма від компанії Intel, яка використовується для оверклокінгу. Якщо на вашому комп’ютері встановлений процесор останніх поколінь, то ви можете керувати його параметрами та в загальному покращити швидкодію.

Зі списком процесорів з якими можлива робота програми можна ознайомитися на офіційному сайті.

Після встановлення ви зможете вести моніторинг, проводити тести на навантаження системи та керувати параметрами процесора для підвищення продуктивності.

Відкривши вкладку System Information, ви зможете отримати інформацію про складову комп’ютера. Це модель процесора, кількість ядер та їхня частота, версія BIOS, об’єм та частота оперативної пам’яті, модель відеокарти, програмна складова та ін.

Перевірити свою систему можна за допомогою стрес-тесту. Програма максимально навантажує процесор та в режимі реального часу показує температуру, частоту, наявність тротлінгу та інші параметри. Слідкуючи за показниками, ви зможете правильно підібрати значення для отримання максимально можливого та стабільного розгону.

Інструменти для розгону знаходяться на вкладці Advanced Tuning. Саме тут можна підвищувати частоту процесорних ядер, вмикати режим Turbo Boost, керувати живленням процесора, налаштовувати графічне ядро та виконувати інші маніпуляції, що пов’язані із розгоном. Кількість інструментів та можливостей прямо залежать від моделі процесора.

Сторінка утиліти Intel® Extreme Tuning Utility