Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Від Windows Vista до Windows 11
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Alternative Group Policy Editor for Windows

Існує багато параметрів, які можна змінити за допомогою редактора групової політики (gpedit.msc). Але в операційних системах Windows 10 та Windows 11 він доступний лише у редакціях Pro та Enterprise. Непоганим виходом з даної ситуації стане альтернативна утиліта, яка працює без встановлення та безкоштовна для використання.

Програма Policy Plus дасть змогу запускати редактор групової політики не лише на версіях Pro та Enterprise, а й на інших, включаючи домашню.

Як користуватися?

1. Потрібно завантажити програму з офіційного сайту та запустити (утиліта встановлення не потребує). Можливо, прийдеться вимкнути антивірус.

2. Якщо ви використовуєте домашню версію OS Windows, то потрібно завантажити додаткові файли (вони відсутні в домашній версії). Для цього потрібно відкрити «Help → Acquire ADMX Files» та натиснути на кнопку «Begin». Файли завантажуються з офіційного сайту компанії Microsoft.

Policy Editor for Windows

3. Для відображення назв параметрів на російській мові (якщо назви на англійській) потрібно відкрити «File → Set ADML Language» та вписати ru-RU (назви деяких параметрів можуть залишитись на англійській мові).

Policy Editor for Windows

4. Можна змінювати потрібні параметри. Для збереження змін потрібно відкрити «File» та вибрати «Save Policies».

Програма може відкривати групові політики із ADMX файлів на вашому комп’ютері, виконувати пошук по назві, ключах реєстру та ID, імпортувати та експортувати файли у форматах POL та REG.

Сторінка для завантаження на GitHub