Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows XP SP-3 — Windows 11; Microsoft Windows Server 2003 — Windows Server 2016 (x86 / x64)
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

How to check the authenticity of ISO images

Якщо ви завантажили ISO образ з мережі і сумніваєтеся щодо його справжності, то варто використати програму Windows and Office Genuine ISO Verifier.

Вона допоможе виявити неоригінальні збірки та прийняти рішення щодо подальшого їх використання. Програма звіряє контрольні суми вашого образа із аналогічним оригінальним на сайті компанії Microsoft і виводить результат перевірки.

Відомо, що не всі автори різних збірок ОС Windows та Microsoft Office однаково совісні. Дехто може вбудовувати різне шкідливе програмне забезпечення (віруси, троянські програми, руткіти та ін.).

Використання програми Windows and Office Genuine ISO Verifier:

1. Після завантаження потрібно розпакувати архів та запустити програму. Напроти «Input file (full path)» можна побачити три крапки. Потрібно на них натиснути та вказати шлях до ISO образа, який ви хочете перевірити.

2. Натиснути на кнопку «Verify» та дочекатися результату. Перевірка може затягнутися. У цей час програма на моєму комп’ютері зависла. Не потрібно переривати процес, через певний час ви отримаєте результат.

3. Як видно на скриншоті зверху, образ з операційною системою не являється оригінальним. Про це свідчить повідомлення, що хеш не знайдений в базі (Hash is not found in base!).

Результат можна зберегти у файл. Також можна перевірити наявний у вас хеш. Для цього потрібно натиснути на кнопку «Check SHA Hash» (аналогічна дія запускається сполученням клавіш Ctrl + H). Відкриється вікно у яке потрібно вставити скопійовану хеш суму та натиснути на кнопку «Verify».

Для роботи програми потрібно щоб у системі був встановлений Microsoft .NET Framework 4.0.

Сторінка програми Windows and Office Genuine ISO Verifier