Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Від Windows 7 до Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

Website URL blocker

Безкоштовна програма URL Blocker може внести корективи в системні файли та зробити певні інтернет-ресурси недоступними. Блокування відноситься не лише до інтернет-браузерів, а й до всіх програм, які встановлені на вашому комп’ютері.

Список заблокованих адрес можна перенести на інший комп’ютер. Програма включає в себе зручний планувальник, який може працювати у фоновому режимі. Певні налаштування можна захистити паролем.

Хто вміє користуватися брандмауером, то в даній програмі, скоріш за все, потреби не має. Але для швидкого внесення налаштувань без спеціальних знань софт може стати відмінним помічником. Список заблокованих адрес можна змінити у будь-який момент.

Робота програми базується на внесенні інформації у файл hosts (яку можна внести також вручну без використання сторонніх програм). У файл hosts просто так внести зміни не вийде, всі зміни мають вноситися від імені адміністратора. Тому утиліта URL Blocker повинна запускатися з відповідними правами. Файл hosts можна швидко відкрити з меню програми.

1. Після завантаження програми потрібно запустити її від імені адміністратора (можна натиснути на файлі правою клавішею миші та вибрати «Запуск від імені адміністратора»).

2. Натиснути на кнопку + та вставити скопійовану адресу сайту, яку потрібно заблокувати. Потрібно вставляти лише назву домена (наприклад, wintools.info). Зверніть увагу на те, що блокувати краще сайт з www та без (wintools.info та www.wintools.info).

3. Натискання на кружок напроти введеної адреси буде блокувати або розблоковувати інтернет-ресурс. Аналогічна опція викликається в меню «Selected → Enable/Disable».

Для збереження внесених змін потрібно натиснути на прапорець.

Програма може працювати із профілями, які включаються напроти введеного сайту.

Для видалення запису потрібно викликати контекстне меню та вибрати «Row → Delete».

Для мене програма URL Disabler набагато простіша та ефективніша.

Сторінка програми URL Blocker