Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows Xp
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

RunAsTool

Запустити певні програми з правами адміністратора (обрані наперед адміністратором) з облікового запису користувача (без адміністративних прав) можна за допомогою безкоштовної та портативної утиліти RunAsTool.

1. Спочатку утиліту потрібно завантажити та розпакувати у зручне місце на диску.

2. Запустити файл RunAsTool_x64, якщо ви використовуєте 64-бітну операційну систему, або RunAsTool – якщо 32-бітну.

3. Вибрати зі списку обліковий запис адміністратора та ввести свій поточний пароль. Після цього відкриється основний інтерфейс програми. Можна простим перетягуванням миші, або через «Файл» → «Добавить файл» додавати програми (можна через ярлики).

RunAsTool

4. В налаштуваннях вибрати опції: від імені якого облікового запису буде запускатися програма, чи будуть показні вікна, можна увімкнути опцію на перевірку розміру файлу та ін.

RunAsTool

5. Після налаштувань рекомендую створити ярлик на робочому столі: «Опции» → «Создать ярлык для рабочего стола».

6. Користувач без адміністраторських прав входить у свій обліковий запис та запускає RunAsTool. І всі програми, які були додані від імені адміністратора та для яких в налаштуваннях прописаний запуск від імені адміністратора можуть бути запущені з такими правами. Список можна редагувати, відкривши «Файл» → «Запуск Режима редактирования» та ввівши пароль адміністратора.

RunAsTool

Програма працює. Перевірено особисто.

Таким чином, дана утиліта дозволяє для облікових записів без адміністративних прав вибірково надавати можливість запускати певні програми з правами адміністратора. У деяких випадках така опція може являтися необхідністю.

Підтримується робота з командним рядком.

Сторінка утиліти RunAsTool