Тип програми: Інсталятор/Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, 8.1, 8, 7, XP
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Q-Dir

Quad Explorer або скорочено Q-Dir – це досить відомий файловий менеджер, який користується величезною популярністю. Це легка, проста в користуванні, безкоштовна, дуже швидка програма, яку можна легко налаштувати під власні потреби.

Можна використовувати від 1 до 4 панелей. Я, наприклад, використовую всі 4. В кожній панелі незалежно можна відкривати безліч вкладок. Між відкритими панелями та вкладками можна у звичному режимі виконувати перейменування, переміщення, копіювання, вставляння папок та файлів.

З кожної панелі можна швидко отримати доступ до дисків та інших елементів операційної системи. Контекстне меню таке ж як в провіднику Windows. При викликанні контекстного меню на відкритій вкладці, крім звичного меню, присутні команди Q-Dir. Можна дублювати відкритий каталог та виконати копіювання або переміщення інформації між відкритими папками.

Налаштовується практично все: вигляд, панель, закладки, вкладки, дерево папок, кольори та стилі, шрифти та ін.

З меню Q-Dir можна запустити командний рядок, меню вимкнення комп’ютера, команду «Виконати». Сеанси можна експортувати та імпортувати. Панель також можна експортувати у файл формату *.txt.

Для зручності відображення інформації можна використовувати різні фільтри, кожен тип файлу має окреме забарвлення.

Вас може зацікавити: «Портативний файловий менеджер для ОС Windows»

Можна ще багато розказувати про програму, проте краще завантажити її самому та протестувати. Крім того, є портативна версія, яка не потребує встановлення.

Сторінка програми Q-Dir