Тип програми: Portable/інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 10, 8.1, 8, 7
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

grepWin

Перед вами невелика, проте потужна утиліта для пошуку та заміни, яка підтримує роботу із регулярними виразами. Це дає можливість дуже точно сформулювати пошуковий запит.

Після запуску утиліти потрібно вказати папку, у якій і буде виконуватися пошук. Далі можна вказати потрібні параметри: обмежити пошук файлів за іменем, розміром, датою, розширенням, використати регулярні вирази, текстову відповідність та ін.

Використовуючи регулярні вирази, можна їх зберігати на майбутнє використання у вигляді пресетів, оскільки із часом вони можуть досить ускладнюватися і повторне введення може займати багато часу.

Як тільки файли, що відповідають вашому пошуковому запиту будуть знайдені, ви можете їх відкрити подвійним кліканням знизу вікна. Контекстне меню викличе появу команд, що відповідають таким у звичайному провіднику Windows.

grepWin доступна у вигляді інсталятора та портативної версії. При встановленні за допомогою інсталятора, програма додається у контекстне меню провідника, що дає можливість виконувати швидкий запуск.

Програма може бути інтегрована в Visual Studio. Як це зробити можна прочитати на офіційному сайті програми.

Реалізована підтримка роботи із командним рядком.

Щоб навчитися правильно користуватися регулярними виразами, можна відвідати офіційний сайт програми та ознайомитися із документацією. Довідку можна викликати прямо із вікна програми натиснувши клавішу F1.

Офіційна сторінка grepWin