Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Linux, Mac та Windows
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Syntax highlighting editor - Kate

Kate – безкоштовний та багатофункціональний текстовий редактор з підсвіткою синтаксису багатьох мов програмування. У ньому реалізовані функції, які спростять перегляд та редагування ваших текстових документів.

Kate дає змогу редагувати та переглядати декілька файлів у вкладках, використовуючи розділений перегляд. До складу Kate входить багато модулів, включаючи вбудований термінал, який дає змогу керувати консоллю прямо із нього. Є модуль для попереднього перегляду та потужний модуль пошуку й заміни. За допомогою модуля попереднього перегляду можна побачити як буде виглядати ваш MD, HTML та SVG на ділі.

Реалізована підтримка понад 300-х мов програмування, тому читання коду практично всіх мов являється простим завданням. Kate допоможе із навігацією в складній системі ієрархії кодових блоків. Перевіряється орфографія у режимі реального часу, що допоможе перевірити текст на помилки перед публікацією.

За допомогою розділеного перегляду можна працювати із декількома файлами одночасно. Бокову панель можна використовувати для навігації по каталогам проекту, а використовуючи «розумні» вкладки можна отримати швидкий доступ до недавніх документів. Інструменти пошуку та заміни дозволяють працювати всередині цілих проектів.

За допомогою Kate можна розробляти свої програми, адже редактор являється ідеальним інструментом для програмування. В програмі передбачене автоматичне доповнення коду за допомогою Language Server Protocol (LSP). Редактор оптимізований для роботи із вихідним кодом. Ви можете використовувати розумні засоби для роботи з коментарями, режими виділення прямокутних блоків, інструмент автоматичної індентації, режим введення VI та ін.

За замовчуванням Kate вже містить чимало модулів, що робить його кращим з-поміж інших текстових редакторів. Для запуску команд безпосередньо із Kate використовуйте інтегрований термінал, за допомогою модуля SQL відправляйте SQL-запити, для діагностики програми використовуйте GDB, збирайте проекти натисканням однієї кнопки, а також отримайте доступ до інших функцій.

Сторінка текстового редактора Kate