Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Xbox One, Windows 10 версії 14393.0 або більш пізньої/Android 6.0 та вище
Ліцензія: Безкоштовна/платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Joint online drawing board from Microsoft

Хочу познайомити всіх, хто ще не знає, із програмою Microsoft Whiteboard. Це цифрова дошка, яка містить інструменти із допомогою яких можна переносити свої ідеї та ділитися ними з іншими людьми. Згенерувавши посилання, ви можете запросити приєднатися інших учасників та працювати над проектом разом.

Цифрова дошка являється аналогом звичайної та може бути інтегрована із різними платформами для відеоконференцій та демонстрації екрана. На дошці можна малювати, писати, додавати фото та фігури, ділитися документами, а результат роботи зберігати в одному із графічних форматів, до якого можна також зробити спільний доступ. Використовуючи дошку, всі учасники можуть ділитися ідеями, малювати, використовувати олівці та маркери різного кольору, додавати записи, зображення та навіть файли.

Викладачі можуть використовувати дошку для проведення більш цікавих інтерактивних уроків, учні можуть додавати власний контент та реагувати на контент інших. Цифрова дошка являється чудовим засобом для групових проектів. Викладач може контролювати увесь процес та залишати свої коментарі.

Також присутній додаток для ОС Андроїд, але користувачі пишуть, що при використанні особистого облікового запису дошка працювати відмовляється.

Я на Windows 10 без проблем використовував дошку з особистим обліковим записом.

Створення нової дошки:

1. Відкрити програму Microsoft Whiteboard та натиснути «Створити нову дошку».

Microsoft Whiteboard

2. Почати переносити ідеї та при бажанні поділитися дошкою з іншими. Для цього потрібно натиснути на кнопку + з іконкою облікового запису.

Microsoft Whiteboard

3. Перевести перемикач для доступу у положення включено. Буде згенероване посилання, яке потрібно скопіювати та відправити зручним способом для інших.

Microsoft Whiteboard

В налаштуваннях (три риски) можна вибрати потрібні параметри.

Microsoft Whiteboard

Сторінка програми Microsoft Whiteboard для Windows

Сторінка програми Microsoft Whiteboard в маркеті для ОС Андроїд