Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, 8.1, 8, 7, XP
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська

DemoHelper

Безкоштовна, хоча і досить «давня» утиліта для малювання на робочому столі. Можна використати при проведенні вебінарів, демонстрації свого робочого столу для учнів, створенні уроків та багатьох інших випадках. Можна легко та в зрозумілій формі пояснити щось для іншої людини.

Після запуску DemoHelper буде у системному треї, звідки його легко активувати мишкою або гарячими клавішами.

Для активації мишкою потрібно зробити подвійний клік на іконці програми у треї. Щоб активувати режим малювання за допомогою гарячих клавіш, потрібно натиснути комбінацію:CTRL+Shift+2. Для збільшення масштабу натискати потрібно комбінацію клавіш: CTRL+Shift+1. При викликанні контекстного меню на іконці програми можна вибрати режим збільшення (Zoom) та малювання (Draw) відповідно.

При активації режиму малювання ліва клавіша виконує роль вільного малювання, а права – малює стрілки. Для малювання ліній разом із натиснутою правою клавішею потрібно ще тримати Ctrl. Стрілка вгору збільшує розмір пензля, а вниз – зменшує. Для виходу потрібно натиснути клавішу Esc.

Колір ліній та стрілок змінюється натисканням на клавіші від 1 до 0, або простим прокручуванням колеса миші. Також колір можна змінювати натисканням клавіші стрілка вліво та вправо.

Видалення однієї лінії виконується клавішею Backspace. Повторне натискання видалить ще одну лінію і так далі.

Список клавіш для керування (англійських):

  • Клавіша E – видаляє всі лінії;
  • Клавіша M – вмикає та вимикає маркер;
  • Клавіша T – перемикає між суцільним та об’єднаним малюнком;
  • Клавіша Z – дає змогу вибору прямокутника для збільшення;
  • Клавіша C – очищує екран кольором фону.

Перебуваючи у режимі збільшення масштабу (Zoom) ви можете його або збільшити ще (стрілка вгору) або зменшити (стрілка вниз). Лівий клік мишкою дасть змогу малювати на збільшеній частині робочого столу. Ці ж дії можна виконати колесом миші. Для виходу потрібно натиснути клавішу Esc.

Програма буде корисна вчителям, учням, студентам та викладачам.

Сторінка програми DemoHelper