Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows, Linux, Mac OS X
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська

Gramps — програма для складання родоводів

Якщо ви хочете скласти свій родовід, то варто скористатися програмою Gramps, до того ж вона абсолютно безкоштовна. Дана програма розробляється за участі професійних біологів, тому максимально зручна у використанні та має в собі всі інструменти. Gramps — мультиплатформенна і буде працювати не лише на Windows комп’ютерах, а й на Linux та Mac OS X.

Gramps можуть використовувати у своїй діяльності як професіонали так і звичайні користувачі. Скажу, що програма має своєрідний інтерфейс до якого потрібно звикати.

Коротко для тих, хто не знає, що таке генеалогія. В загальному — це наука, яка займається дослідженням походжень та зв’язків. Використовується даний метод наприклад, у генетиці для прослідковування успадкування різних ознак, що передаються із покоління в покоління. Наприклад, всім відомий дальтонізм, при якому зазвичай хворіють чоловіки, а жінки являються лише носієм дефектного гена. Чи таке захворювання як гемофілія, при якому порушена здатність зсідання крові.

Таким чином можна скласти не лише свій родовід, а при певній наперед відомій інформації прослідкувати успадковування різних ознак.

В програмі потрібно додавати людей та встановлювати рівні їхніх зв’язків. Наприклад, чоловік, дружина та їхні діти, і так далі.

Gramps вміє будувати родоводи та відображати зв’язки у вигляді віялової карти.

Інтерфейс програми поділений на людей, сім’ї, відносини, графіки, події, місця, географію, джерела, альбоми та ін. Наявна функція заміток, щоб нотувати потрібне.

Вся інформація зберігається у базі даних, яку при потребі можна зберегти окремо.

Верніться у минуле своїх предків разом із програмою Gramps. Заняття складання родоводів може принести масу задоволення. Але врахуйте, що для користування програмою потрібно прочитати чимало літератури. На ринку є набагато простіші програми, можливо, вони для вас будуть більш доречними.

Сторінка програми Gramps