Тип програми: Інтсталятор
Підтримувані ОС: Windows 7 / 8 / 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська

Відомо, що потужні редактори тексту та таблиць від компанії Microsoft розповсюджуються на платній основі. Існує чимало аналогів, які можуть бути повністю безкоштовними (наприклад, Libre Office), або частково (наприклад, WPS Office). Останні мають безкоштовну версію, яка показує рекламу та платну. Пропоную вашій увазі ще один безкоштовний офіс, який складається із текстового редактора та редактора таблиць.

Windows Office – абсолютно безкоштовний редактор таблиць (аналог Excel) та тексту (аналог Word). Не кожному потрібні багатофункціональні текстові редактори та редактори електронних таблиць. Але жодна сфера людської діяльності не може обійтися без текстового редактора та досить часто без редактора електронних таблиць.

За інформацією з офіційного сайту, пакет Windows Office буде швидко працювати навіть на слабких комп’ютерах і відкриватиме в найменші часові проміжки документи великого розміру у порівнянні з аналогічними рішеннями.

Рекомендую окремо завантажити та встановити WindowsExcel, а потім WindowsWord. Я встановив одразу дві і після запуску програма повідомила, що на офіційному сайті наявна новіша версія. Скоріш за все, розробники спочатку оновлюють окремі інсталятори, а пізніше загальний.

На етапі встановлення можна вибрати файли для асоціації (ті, які будуть відкриватися програмою).

Windows Office

Після встановлення у папці із програмою можна побачити два виконуючі файли: WinWord та WinExcel, папку: Spell (вона містить словники) та файли для видалення: unins000. Можна видалити два файли unins000 та скопіювати папку із програмою на флешку чи знімний диск. Так вийде портативна версія.

Нижче можна подивитися на знімки екрана для кращого розуміння чи потрібні дані утиліти на вашому ПК.

Скриншоти програми WinWord:

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Скриншоти програми WinExcel:

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

Windows Office

На мою думку – це цілком непогані програми, які у багатьох випадках можна використовувати як заміну платним аналогам. Інтерфейс максимально наближений до Microsoft Office, хоча є певні відмінності. Програма підтримує практично всі формати текстових документів та електронних таблиць. Для тих хто звик використовувати пакет Microsoft Office на повну – дані утиліти не підійдуть. Орфографія перевіряється лише для англійської та російської мов.

Сторінка для завантаження WindowsWord

Сторінка для завантаження WindowsExcel


Офіційний сайт Windows Office (містить посилання для завантаження загального пакета Word+Excel)