Підтримувані браузери: Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox

blocker objectionable content

На сайті не раз розглядалися різні блокувальники реклами. Кожен з них по своєму виконує функцію та показує відповідну результативність. Я вважаю на даний момент найкращим розширенням для блокування реклами uBlock, а з програм – AdGuard. Але uBlock має порівняно мало налаштувань. Якщо потрібно детально налаштовувати кожен елемент сторінки, то раджу спробувати розширення uMatrix від цього ж автора.

Після додавання розширення до браузера та його активації можна приступати до налаштувань. Для цього потрібно натиснути на іконку розширення або відкрити його в менеджері розширень у вашому браузері (в Google Chrome потрібно відкрити «Меню → Дополнительные инструменты → Расширения»).

Зліва можна побачити поточний сайт та список інших елементів, які можуть завантажуватися разом із сторінкою основного сайту. Червоний колір означає, що елемент блокується. Справа всі елементи розподілені: css, image, script та ін. Таким чином, можна блокувати не лише окремі сторінки, а й окремі елементи, які можуть там бути присутні. Ця опція додає значної гнучкості для розширення uMatrix.

Після відвідування сайту на іконці uMatrix показується кількість заблокованих елементів. За замовчуванням вже блокується практично вся реклама. А при потребі можна налаштувати кожну деталь. За допомогою розширення можна провести аналіз ресурсу та побачити, які сервіси та елементи він використовує (аналітика, віджети, фрейми, рекламні площадки та ін.).

Дане розширення буде більш цікавим просунутим користувачам. Для інших рекомендую uBlock.

Сайт доповнення

uMatrix для Google Chrome

uMatrix для Opera

uMatrix для Mozilla Firefox