Підтримувані браузери: Google Chrome, Mozilla Firefox та Opera

Виринаючі вікна стали досить поширеними в інтернеті. Їх використовують всі, кому не лінь. Використовують на звичайних сайтах для показу реклами, різних оголошень, показують пропозиції і тому подібне. Але найчастіше їх застосовують онлайн магазини, показуючи різноманітні пропозиції зі знижками, акціями, тобто усім тим, що може зацікавити та повернути можливого майбутнього покупця.

Виринаючі вікна можуть появлятися у різних частинах екрану, зразу або після певного часу перебування користувача на сайті, при наведенні мишки на кнопку закриття, прокручуванні сторінки до певної межі і тому подібне.

Якщо такі вікна вас сильно дратують, то можете встановити безкоштовне розширення для браузера та заблокувати значну їх частину автоматично, а інші – в ручну. 

Доповнення Poper Blocker блокує різноманітні виринаючі вікна на передньому та задньому плані, а також оверлеї у браузерах Google Chrome та Mozilla Firefox.

Розширення використовує розширені алгоритми, які дозволяють досить точно визначити кожне виринаюче вікно та заблокувати його. Тепер ваш інтернет стане більш комфортним та не буде так дратувати.

Після інсталяції, справа від адресної стрічки у вас з’явиться значок розширення. Натиснувши на ньому, можна вимкнути блокування та подивитися скільки вікон заблоковано.

Коли блокується виринаюче вікно, то розширення повідомляє про це ненав’язливим повідомленням.

Якщо вікно не заблокувалося автоматично, то викликаємо на ньому контекстне меню (правий клік мишкою) та вибираємо команду «Remove Overlay».

Після цього появиться сповіщення із вибором двох параметрів:

  • Показувати оверлей;
  • Завжди видаляти.

Якщо ви бажаєте щоб вікно блокувалося при наступному відвідуванні сайту в автоматичному режимі, то вибирайте другий варіант.

Pop up blocker непогане розширення, яке допоможе заблокувати більшість, проте не всі вікна. Але ті вікна, які пропустив алгоритм, завжди можна додати до заблокованих вручну.

Сторінка розширення для браузера Google Chrome

Сторінка розширення для браузера Mozilla Firefox

Для Opera можна використати аналогічне розширення: Popup Blocker Lite. Після встановлення появиться кнопка розширення, натиснувши на яку, можна вмикати та вимикати розширення, додавати потрібні сайти до білого списку, а також видаляти їх. Нібито все блокувалося, але гірше ніж із використанням Poper Blocker в браузерах Mozilla Firefox та Google Chrome.

Сторінка розширення Popup Blocker Lite для браузера Opera

Розширення непогано виконують свою роботу, але AdGuard, на мою думку, впорається із такими вікнами та із рекламою значно краще. Один мінус – він платний.