Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: Windows 10/8/7/Vista
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

Free Photo Viewer for Windows

Хочу познайомити всіх із простим переглядачем фото. Програма має мініатюрний розмір, досить швидко відкриває зображення, але відрізняється трішки незвичним інтерфейсом.

Після встановлення та запуску програма Image Eye запропонує виконати асоціацію файлів графічних форматів, а також вибрати мову інтерфейсу. Не рекомендую асоціювати файли якщо ви просто хочете встановити програму в експериментальних цілях.

Free Photo Viewer for Windows

Для початку перегляду фото потрібно вказати для програми теку у якій вони знаходяться. Можна фото відкрити, скориставшись контекстним меню на зображенні. Перехід до попереднього зображення здійснюється клавішею Page Up, а до наступного – Page Down. Стрілка вгору збільшує масштаб зображення, а вниз зменшує. Стрілки вліво та вправо використовуються для обертання зображення. Перехід в повноекранний режим та вихід з нього здійснюється клавішею F11 або подвійним клацанням миші. Esc – вихід із програми. В налаштування можна зайти з контекстного меню, яке потрібно викликати при перегляді зображення або клавішею F.

Free Photo Viewer for Windows

В налаштуваннях можна отримати інформацію про зображення (Exif).

Free Photo Viewer for Windows

Керування можливе також за допомогою контекстного меню викликаного на файлі зображення.

Зображення можна запускати в режимі слайд-шоу та створювати сценарії для нього. За замовчуванням фото потрібно гортати вручну. Для автоматичної зміни фото через певний проміжок часу потрібно відмітити відповідний пункт.

Окреме налаштування дає змогу виконати корекцію зображення.

Рекомендую ще один безкоштовний аналог – «FastStone Image Viewer»

Утиліта на перший погляд здається трішки незвичною. Проте попрацювавши з нею декілька хвилин, розумієш, що не так тут все заплутано як здавалося при першому запуску. До того ж програма швидко працює та заощадливо використовує ресурси комп’ютера.

Сторінка програми Image Eye