Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, 8.1, 8, 7
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

ScreenToGif

Знімки екрана широко використовують в навчальній та звітній діяльності, так як вони дозволяють просто подивитися на складні речі. Ще більш інформативним являється запис екрана. Програм такого функціоналу просто величезна кількість, вони доступні для різних операційних систем. Розглянемо безкоштовну програму для операційної Windows.

Програма ScreenToGif – це безкоштовна можливість створити високоякісні знімки екрана та поділитися ними. Потрібно вибрати область для запису. Це може бути також увесь екран. Можна вказати число FPS, вибравши від 1 до 60 кадрів на секунду.

Записування екранного відео доступне в форматах GIF, APNG та як відеофайл. Якщо гіфки широко використовуються в анімації з давніх-давен, то формат APNG менш відомий, хоча і має кращу чіткість. Всім відомо, що GIF-анімація сильно страждає в якості.

Для відтворення формату GIF або APNG потрібно щоб ваша програма для перегляду підтримувала даний формат. Якщо перший відтворюють практично всі переглядачі, то другий має меншу підтримку. Якщо програма не підтримує анімаційного APNG, то ви побачите просте статичне зображення. Останні версії Mozilla Firefox та Google Chrome без проблем впораються з даним форматом. Потрібно просто перетягнути файл у вікно браузера.

Корисне доповнення – дошка для малювання. Ви виконуєте малюнки, вони автоматично записуються, після закінчення запису розбиваються на кадри, які можна видалити або відредагувати, а в кінцевому результаті можна зберегти готову анімацію.

На кадри можна додавати текст, змінювати їхню тривалість, малювати, додавати переходи та ін.

ScreenToGif

Особливості програми ScreenToGif:

  • Невеликий розмір виконуючого файлу та безкоштовність;
  • Запис можливий з веб-камери, екрана та скетчборда (швидке та хаотичне замальовування ваших думок);
  • Підтримка GreenScreen, що дає можливість записати пікселі без змін для збереження кілобайтів;
  • Запис та збереження GIF, які можуть бути зацикленими або із вказаною кількістю повторів;
  • Потужний редактор для післяобробки ваших записів;
  • Експорт проекту для післяобробки або збереження готового GIF або APNG зображення, а також відеофайлу;
  • Простий, логічний та зрозумілий інтерфейс на основі WPF;
  • Підтримка редагування сторонніх GIF-зображень;
  • Підтримка «гарячих клавіш» та багатомовний інтерфейс.

Відмінна безкоштовна програма для запису всього, що відбувається на екрані вашого комп’ютера і створення анімації шляхом малювання.

Сторінка програми ScreenToGif