Тип програми: Інсталятор
Підтримувані ОС: MacOS&Windows+API
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Російська

Оптимізація зображень для сайту – програма ImageOptim

Оптимізувати зображення та інші файли можна не лише для сайту але і для інших потреб. Просто саме при розробці та підтриманні веб-ресурсу потрібна хороша оптимізація файлів зображень. Це дозволить зменшити час завантаження сторінки і покращить загальну продуктивність. Скоріш за все, оптимізовані зображення на сайті будуть давати кращі показники у плані продуктивності та швидкості завантаження, а також покращать SEO.

Відмінна якість зображень потрібна для друку, в організації галерей і тому подібне. Картинка для блогу чи інтернет магазину може бути менш якісною та повинна мати мінімальний розмір.

Що робить ImageOptim?

  • Зменшує зображення за рахунок видалення інформації про модель камери, видаляє GPS дані, дату зйомки і тому подібне (EXIF дані);
  • Оптимізує зображення, зменшуючи їхню якість та зберігаючи достатню деталізацію;
  • Проводить оптимізацію із використанням інструментів MozJPEG, pngquant, Pngcrush, 7zip, SVGO і Google Zopfli ;
  • Видаляє непотрібні кольорові профілі. Більшість моніторів налаштовані на кольоровий профіль sRGB. До того ж більш дорогі моделі, скоріш за все, покажуть картинку у такій якості як і бюджетні моделі, оскільки всі зображення в інтернеті розроблялися для відображення в кольоровому профілі sRGB. Виходить, що інформація про кольорові профілі, яка закладена в зображеннях зайва та може бути видалена;
  • Виконує оптимальну оптимізацію для використання на мобільних пристроях.

Ви можете використовувати програму ImageOptim для операційних систем Mac OS та Windows. Крім того, можна використовувати свій сервер – ImageOptim API.

В програмі можна детально налаштувати параметри стиснення для кожного окремого формату. Від таких налаштувань сильно залежить кінцевий результат.

Програма безкоштовна але знизу буде показуватися реклама.

Для порівняння вирішив стиснути ідентичні файли програмою ImageOptim та сервісом tinypng. Як і очікувалося другий варіант по ступені стиснення значно виграє.

Сторінка програми ImageOptim