Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Від Windows 7 до Windows 10
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

Program for finding ports and speed test

Можливості безкоштовної утиліти PortScan не обмежуються лише скануванням портів та тестуванням швидкості. Можна також пінгувати пристрої, виконувати пошук не знаючи IP, отримувати інформацію по WhoIs та DNS-серверах і так далі. Ви зможете шукати комп’ютери, принтери, мережні пристрої та інше обладнання.

Програма не потребує встановлення, тому після завантаження потрібно розпакувати архів та запустити файл PortScan.exe. Далі вибрати вкладку із потрібною опцією. Наприклад, на вкладці «Сканировать порты» потрібно вказати діапазон IP-адрес (можна погодитися із тими, які програма визначила та вписала автоматично), вибрати порти, які потрібно сканувати та швидкість сканування. Далі залишиться лише натиснути на кнопку «Старт» та дочекатися завершення процесу. У кінцевому результаті будуть показані знайдені пристрої. При натисканні на будь-який із них ви побачите розкритий список у якому буде виведена така інформація як ім’я хоста, IP-адрес, MAC-адрес, відкритий порт, сервер (якщо наявний) та ін. Кількість інформації, яка показується, залежить від типу пристрою та програмного забезпечення, яке на ньому встановлене.

Можна легко визначити швидкість свого інтернету. Для цього потрібно відкрити вкладку «Тест скорости». Після цього вибрати географічну зону для тесту, відмітити потрібні опції (або зняти відмітку із непотрібних) та натиснути на кнопку «Старт».

Проста програма, яка може стати в нагоді адміністраторам та простим користувачам при налаштуванні обладнання, сервера, програмного забезпечення й тому подібне.

Сторінка програми PortScan