f.lux

Багатьом відома програма f.lux для операційної системи Windows. А для андроїд дана програма появилася пізніше. Дана утиліта корисна всім, хто багато часу проводить за своїм гаджетом, особливо тому хто багато читає. Тому, що неправильно налаштована яскравість вашого девайсу призведе до швидкої втоми очей. f.lux автоматично буде регулювати яскравість в залежності від часу доби, і тим самим знизить шкідливу дію смартфонів на ваші очі.

Програм зі схожим функціоналом багато. Але саме f.lux працює на системному рівні, а не просто наложує зверху червоний фільтр, як це роблять багато програм конкурентів. Основна задача програми — це зміна кольорової температури в залежності від часу доби. Тому програма попросить дозвіл на визначення ваших координат. Це дозволить програмі визначити схід та захід сонця і коректувати яскравість та колір екрану смартфону чи планшета.

Також чи можете вручну задати час свого пробудження, а також вибрати один із декількох кольорових профілів, які будуть для вас зручними у денний чи нічний час. В програмі є режим темної кімнати для роботи в абсолютній темноті. В даному випадку підсвітка екрана максимально знижується не залежно від часу доби.

Так як утиліта працює на системному рівні, для її роботи потрібні права суперкористувача (root).

Google Play