Тип програми: APK
Підтримувані ОС: Android 4.2 і вище
Ліцензія: Безкоштовна/Платна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська

PictureThis

Знайомтеся із додатком PictureThis. Суть його роботи дуже проста. Не знаєте, що за вид рослини? Просто наведіть камеру і дізнайтеся за лічені секунди. Програма допоможе визначити рослини та квіти за зовнішнім виглядом. Ви отримаєте опис рослин та рекомендації по їх вирощуванню.

Крім ідентифікації та інформації можна насолоджуватися прекрасними фото, які зібрані з усього світу.

Додаток вже зібрав більше  30,000,000 активних користувачів, для яких допомагає в ідентифікації дерев, трав, кущів та багатьох інших життєвих форм рослин.

Всім цікаво при відвідуванні лісу, парку, водойми та інших місцин, як називається та чи інша квітка? Особливо допитливі діти. Не говоріть для дитини, що не знаєте таку рослину. Просто встановіть додаток PictureThis та наведіть на неї камеру.

PictureThis може розпізнати більше 10,000 видів рослин із точністю ідентифікації до 98%. А це набагато більше ніж може більшість експертів. Розвиток програми не зупиняється і кожен день кількість видів, що може ідентифікувати PictureThis лише зростає. Також покращується точність розпізнавання.

Програма являється вибором багатьох людей зі всього світу. Нею користуються фотографи, садівники, туристи, діти, природодослідники, учителі, студенти і всі, хто цікавиться флорою нашої планети.

Квітникарі також використовують даний додаток. Адже можна не лише визначати види але і отримувати рекомендації по вирощуванню того чи іншого сорту квітів.

Деякі можливості програми PictureThis:

  • Миттєве визначення рослин фотокамерою та по фото;
  • Перегляд тисяч знімків зі всього світу, ознайомлення із чимось новим;
  • Отримання відповідей по сільському господарстві та садівництву;
  • Поради по вирощуванні рослин та нагадування щодо поливу;
  • Простий інтерфейс, всі необхідні інструменти;
  • Можливість ділитися з іншими;
  • Всі ваші розпізнані рослини у особистих колекціях.

Вирішив я випробувати на вазоні. Програма перше, що робить – це пропонує преміум. Це не сподобалося. Розпізнавання сподобалося. Співпадінь може бути декілька. Дещо на латині, дещо на російській. Але саме головне, що пропоновані співпадіння супроводжуються фото. Якщо опис не задовольняє, то можна на латині ввести в пошук та прочитати у вікіпедії.

Ось, до речі, мій скриншот:

PictureThis

Однією із цікавих функцій являється відмітка на карті рослин, що ви фотографуєте. Для цього потрібно дати програмі доступ для визначення місцеположення.

Всі можливості доступні лише у платній версії програми.

Google Play