Google News і втрата трафіку

Всі ми полюбляємо читати новини після трудового робочого дня. І додатків для даної потреби — хоч відбавляй. Один із таких додатків — Google News, від всім відомої гігантської компанії. Користуюся ним і я. Але велика компанія ще не означає, що вона «виготовляє» хороші та якісні додатки. За останніми даними, додаток використовує велику кількість мобільного трафіку у фоновому режимі (як добре тим, у кого безлім).

Тим користувачам, які сплачують за певну кількість мегабайтів дуже не повезло, особливо із Європи та інших країн, де ціни на мобільний інтернет вимірюються сотнями доларів. Різні форуми та соціальні мережі переповнені повідомленнями про те, як додаток «з’їв» гігабайти трафіку та залишив своїм власникам неоплачені на значні суми рахунки.

Ось деякі дані в цифрах: за словами одного користувача, за ніч додаток витратив 7,65 ГБ, в інших умудрився витратити до 24 ГБ і виставити рахунки до 300 доларів США.

Користувачі передбачають, що додаток Google News використовує мобільний інтернет, не зважаючи на увімкнену функцію «Завантажити через Wi-Fi».

Саме цікаве те, що дана ситуація не нова, а спостерігається із липня поточного року і цілком відома для корпорації. За словами представників компанії Google, вони знають про проблему та працюють над її вирішенням. Але очевидно недостатньо — компанія такого роду могла б виправити таку проблему набагато швидше. Тому єдиний вихід на даний момент — вимкнення додатка або повне його видалення.