Windows 10 видаляє ваші файли, без попередження

Якщо ви слідкуєте за оновленнями операційної системи, а для закриття всіх «дірок» від шкідливого ПО так і потрібно робити, то при оновленні до Windows 10 October 2018 Update, яка має версію 1809, можете втратити вміст усіх своїх бібліотек. Тому що саме дане оновлення без попереджень у багатьох користувачів видалило особисту інформацію. Ну як? Хороший прикол від корпорації?

Що мається під особистою інформацією? Сюди відносяться ваші фото, відео, документи та файли іншого типу, які ви зберігаєте у бібліотеках (фото, відео, музика і так далі).

Наскільки поширена проблема? Скількох користувачів це не оминуло, поки що не відомо. Дана проблема широко обговорюється у мережі. Але надіятися на вдачу я б не став би. За словами постраждалих, видалення даних відбувається при встановленні оновлень через «Центр оновлення Windows» від версії Windows 10 Fall Creators Update до October 2018 Update.

При цьому без всіляких попереджень видаляється вміст усіх без винятку бібліотек. Скоріш за все проблема зв’язана із тим, що операційна не створює автоматичних копій ваших файлів, які видаляються перед оновленням і не створює копій контенту, який зберігається у папках бібліотек у папку Windows.old. Саме завдяки папці Windows.old можна повернутися до старої версії Windows, якщо нова чимось вас не влаштовує.

За словами користувача під псевдонімом onicHyuga, один із його комп’ютерів постраждав від такого оновлення. Після чого він витягнув жорсткий диск та підключив його до головного комп’ютера через  SATA-адаптер до USB 3.0. Як потім виявилося — носій був, практично пустий. Єдине, що залишилося на диску — це папка Windows.old та звичайна Upgrade. Даному користувачеві ще повезло, тому що він відноситься до тих, які роблять резервні копії своїх даних.

Представники корпорації спочатку ніяк не прокоментували ситуацію. Єдиним виходом із цієї та подібних ситуацій являється створення резервних копій своїх файлів у ручному чи автоматичному режимі. У другому випадку можна користуватися програмами, які при правильному першому налаштуванні, дозволять забути про їхнє існування. Копії будуть створюватися автоматично і без втручання користувача. До таких програм можна віднести, наприклад AOMEI Backupper, Acronis True Image та ін.

Щоб виключити можливість видалення файлів із бібліотек потрібно перенести їхнє місцезнаходження. Зробити це досить просто.

Через декілька днів оновлення October 2018 Update було відізвано до з’ясування всіх причин. Після виправлення проблем користувачі зможуть оновити свою систему до нової версії.