velo

Хочу поговорити сьогодні про велосипед. Хоча тематика даного сайту інша, але, думаю, що більшість відвідувачів мають велосипед самі або принаймні він є у вашої малечі. Поговоримо який ключ потрібний для зняття штанів велосипедної вилки.

Для чого взагалі розбирати вилку? Причин може бути дві: для ремонту, або технічного обслуговування. Просто добратися до штоків, які тримають штани не вийде. Ключ повинен мати достатню довжину. Шукаючи в інтернеті, знаходив саморобні штоки із шестигранними бітами. Але який саме діаметр болта, що тримає штани вилки я не знав. Тому купувати ключі із шестигранними бітами різних діаметрів – це не вихід (ціна не така і мала).

Я пропоную свій універсальний варіант. Потрібно декілька наборів ключів. Деякі із них більшість вже має. В інтернет магазинах шукайте у категорії «Інструменти та обладнання».

1. Подовжувач для того, щоб можна було дістатися болта, який тримає штани. Я купив: набір подовжувачів ¼. Дивіться фото нижче (вже може бути у наборі ключів). У мене були біти та перехідник саме на ¼. Ви купуйте під свій інструмент.

velo

2. Перехідник 1/4 "шестигранник 1/4" квадрат. У мене він був в наборі інструментів. Такі перехідники ідуть із універсальними викрутками. 

velo

3. Викрутка або вороток. Залежить від того, яку силу потрібно прикладати. Іноді викруткою не обійтися. Я використовував обидва. У моїй викрутці на торцевій стороні є квадрат ¼. Тому за допомогою воротка можна збільшити силу обертання у декілька разів. Проте, потрібно пам’ятати, що різьба у шестигранників слабка і її легко зіпсувати. А як потім відкрутити болта я вже не знаю.

velo

Використовуючи такий спосіб можна відкрутити болт із будь-яким діаметром під шестигранник – потрібно просто використовувати біту відповідного діаметру.

Якщо ви купуєте все із нуля, то такий варіант буде дорожчим за окремо взятий ключ. Для мене ціна була рівна лише ціні подовжувачів, яких у мене не було. Тому вибір за вами…

Фото:

velo

velo

velo

velo

velo