Простий спосіб заправки струменевих принтерів Canon + відео

Цей спосіб може бути для багатьох відомим та неновим. Але, можливо, комусь і стане в нагоді. Все, що потрібно для заправки — це шприци із голками. Таким способом я досить давно заправляю різні моделі принтерів фірми Canon, зокрема Canon PIXMA iP4500, PIXMA MP540, Canon PIXMA iP7220 та інші. Тобто мова іде про принтери із 5 картриджами на борту.

Думаю, що спосіб підійде і для інших моделей.

Суть така. Після закінчення чорнил виймаємо картридж потрібного кольору (потрібно відкрити кришку принтера та зачекати поки друкувальна головка не припаркується, щоб можна було витягнути картриджі).

Набираємо в шприц краски, картридж трішки нахиляємо та пробиваємо із нижньої частини поролон. Починаємо повільно вводити краску, слідкуючи за тим, щоб вона не витікала ні знизу, ні зверху. Коли із нижнього боку краска почне проступати — витягніть шприц та дайте залишкам скапати, можна промокнути салфеткою чи іншим матеріалом.

Повністю картридж заправити таким способом не вдасться. Але і того, що можна залити, повинно вистачити на понад 100-200 сторінок тексту. І даний спосіб не потребує ніякої підготовки та доступний кожному. Якщо такий тип картриджів пробивати, потім клеїти чи ще щось видумувати — вони практично завжди із часом почнуть текти. Цього не буде спостерігатися при даному способі заправки.

Після того як картридж вставлено, принтер, скоріш за все виб’є повідомлення, що фарба закінчилася чи щось тому подібне. Потрібно знайти кнопку «Поновити/скасування (RESUME/CANCEL)» та натиснути не неї і тримати приблизно 5 секунд (можливо трішки довше). Після цього принтер повинний друкувати.

Простий спосіб заправки струменевих принтерів Canon + відео

Бажано після заправки провести очистку. Виконати це можна безпосередньо із меню принтера, якщо він має дисплей або із комп’ютера. Для цього ідемо у панель керування та вибираємо перегляд пристроїв та принтерів. Знаходимо модель свого принтера та переходимо у властивості принтера (на прикладі Canon). Далі знаходимо «Обслуживание» та натискаємо «Очистка». Потрібно вибрати картриджі для очищення. Якщо виконували наприклад, заправку одного пігментного, то вибираємо його, якщо всі — відповідно вибираємо всі картриджі. Залишається лише натиснути «Выполнить» та дочекатися закінчення операції.

Простий спосіб заправки струменевих принтерів Canon + відео

Простий спосіб заправки струменевих принтерів Canon + відео