Тип: Модуль
Версія Joomla!: Joomla! 3+
Ліцензія: Безкоштовний

DJ-MegaMenu

Хто ще не в курсі, то хочу сказати, що для популярної безкоштовної CMS Joomla! є чудове розширення для створення мегафункціональних меню. Називається воно DJ-MegaMenu та розповсюджується у вигляді модуля. Встановлення зазвичай не викликає ніяких проблем. Але якщо ви хочете щоб ваші підменю розміщувалися не в один довгий, а у декілька коротких стовпчиків, то потрібно внести певні корективи.

Стаття розповідає лише як зробити 2 та більшу кількість стовпчиків у підменю. Тому вважається, що у вас вже встановлений та увімкнений модуль, вибране та опубліковане меню.

Дії, які потрібно виконати для керування стовпчиками підменю:

1. В Joomla! ідемо у «Меню → Назва вашого меню» (у мене на прикладі Main Menu).

2. У меню, яке містить підменю, знаходимо приблизно центр (якщо меню має 10 підменю, то відкриваємо 5-те підменю і так далі).

3. Знаходимо вкладку «DJ-MegaMenu Options». Знизу можна буде побачити текст: «Start new column (break point) - if set to YES the new column in submenu will be started from this menu item. You can set few break points to get desired number of columns in submenu».

DJ-MegaMenu

4. Під ним потрібно напроти «Start new column» поставити «Да». Готово. Тепер можна перевіряти кількість стовпчиків у підменю.

DJ-MegaMenu

Увага. Після внесених змін потрібно обов’язково почистити кеш Joomla!, а якщо ви використовуєте окремий плагін для кешування, то ще й його. Часто тема може мати свій власний кеш, тому потрібно видалити і його. Тестування краще проводити в приватній (інкогніто) сторінці браузера. Так ви вбережете себе від годинних пошуків проблем, яких просто може і не бути. Адже якщо сайт містить старий кеш (це стосується і інтернет браузера), то внесених змін ви просто не побачите. Удачі!

Порада. Якщо ваш сайт постійно робить велике навантаження на хостинг без видимих на те причин, то можливо це боти, які підбирають логін та пароль до вашого акаунту в адміністративній панелі. Щоб ускладнити їм життя встановіть безкоштовний плагін, який змінює адресу адміністративної панелі. Зі свого досвіду скажу, що у мене після встановлення даного плагіна навантаження помітно зменшилося (цифри не називаю, бо просто не вимірював та не порівнював).