Тип: Плагін
Версія Joomla!: Joomla! 3+
Ліцензія: Безкоштовна/платна

Як змінити адресу для входу в адмінку Joomla

Навіщо змінювати стандартну адресу для входу в адміністративну панель Joomla? Причин тут декілька. І перша із них безпека вашого сайту. Адже багато хто знає по якій адресі потрібно перейти щоб відкрити сторінку для введення логіна та пароля. І дуже часто різні боти відкривають цю сторінку та починають пробувати підібрати логін та пароль. Великий плюс якщо адміністративна панель хоч якось захищена (наприклад, потребою введення капчі). Якщо ваш сайт не зможуть зламати, то навантаження на сервер точно гарантоване. А воно для вас потрібне?

Щоб замінити стандартну сторінку входу /administrator, а точніше додати власну стрічку, можна встановити безкоштовний плагін AdminExile (платна версія також наявна, проте і безкоштовної цілком достатньо).

1. Після встановлення потрібно перейти в керування плагінами (Расширения → Плагины) та ввести в пошук AdminExile, щоб довго не шукати.

2. Увімкнути плагін, змінивши «Состояние» на «Включено».

3. Напроти «URL Access Key» ввести своє значення (слово на латині). Зразу можна скопіювати готове посилання, щоб потім не було проблем із входом через невірно введену адресу (дивіться скриншот).

AdminExile

4. Напроти «Failure Response» вибрати куди буде перенаправлений користувач при невірно набраній адресі або залишити за замовчуванням.

5. Решта налаштувань на ваш розсуд.

Тепер можна вийти із адміністративної панелі та зайти знову. Ви побачите, що браузер видасть помилку. Потрібно ввести сторінку із словом, яке ви ввели у AdminExile.

Я протестував плагін локально. Все працювало без проблем. Доповнення має малий розмір та виконує поставлену функцію.

Якщо ви хочете бути в безпеці та не витрачати ресурси (які до того ж коштують немало) на різних ботів, що намагаються підібрати пароль до вашого сайту, то AdminExile саме те що потрібно.

Сторінка розширення AdminExile