Плагіни та модулі для вставлення реклами для Joomla! 1.5-3x

Всі рано чи пізно хочуть розмістити на своєму сайті рекламу, щоб хоч якісь копійки були на оплату хостингу, а можливо, і організувати справжній заробіток. Ото ж, хочу написати про безкоштовні плагіни для рекламних цілей для CMS Joomla!

Перший плагін — Skyline Content Advertisement (підтримуються версії Joomla! 2.5-3x). Завантажте та встановіть стандартним способом, після чого активуйте в менеджері плагінів.

Відкривши його будуть доступні поля для вставлення реклами від компанії google (чи іншої). Можна не лише рекламу вставляти, а й інші скрипти, які потрібно вивести на сайті в певній позиції вашого шаблону. Я, наприклад, використовую цей плагін, щоб вивести кнопки «Поділитися» в соціальних мережах із сервісу Social Likes.

Плагіни та модулі для вставлення реклами для Joomla! 1.5-3x

Сторінка завантаження плагіну

Другий плагін — Ultimate Joomla Google AdSense Plugin and Module (підтримуються версії Joomla! 3.0, 2.5, 1.7 та 1.6). Як зрозуміло із назви в комплекті є і плагін і модуль. Так що можна рекламу виводити і в статтях і в окремих позиціях сайту за допомогою модулів. Плагін дозволить вивести рекламу в трьох позиціях матеріалів.

Зверніть увагу! В плагін додається не код, а ідентифікатор Google AdSense.

Сторінка завантаження плагіну

Модуль від Phoca — Google AdSense Easy Module дасть змогу розмістити рекламу починаючи від Joomla! 1.5 та вище.

Сторінка завантаження модуля

MultiAds (для версій Joomla! 1.5/2.5) — плагін, що може вивести код в одному із чотирьох положень (до статті, над статтею, після неї). Також дозволяє виключити певні матеріали чи категорії, блокувати певні IP адреси, браузери чи пошукові роботи. Відображення коду можна вирівнювати по краях чи центу статті.

Сторінка завантаження плагіну

Ads Elite (для версій Joomla! 2.5/3.x) — плагін та модуль для зручного та швидкого додавання рекламних блоків. В Ads Elite доступні певні налаштування:

  • Секція Google Adsense — сюди вставляємо код рекламного блоку
  • Top - Article Ad Unit — включаємо показ реклами на початку статті. Ad Alignment - вирівнювання блоку відносно тексту
  • Inside - Article Ad Unit — рекламний блок всередині статті. Налаштовується аналогічно
  • Bottom - Article Ad Unit — те ж саме внизу статті
  • Ad Assignment — налаштування вибіркового показу блоків. Можна виключити сторінки категорій, пошуку, архівів, блогу і т. д. Також можна налаштувати показ реклами тільки гостям сайту або, навпаки, зареєстрованим користувачам.

Сторінка завантаження плагіну

GSyndication — модуль для розміщення рекламних блоків Google AdSense на сайті, що працює на Joomla! 2.5x-3x.

Сторінка завантаження модуля

Зверніть увагу. Всі модулі та плагіни абсолютно безкоштовні та не вимагають ніякої плати.

Моїм вибором став плагін Skyline Content Advertisement. Все, що в ньому є мене абсолютно влаштовує. Він простий, а саме головне — працює на всіх сайтах на яких я його встановлював, включаючи http://sovety.pp.ua

Якщо ви в пошуках хостингу, можу порекомендувати Beget, яким сам користуюся (до речі, тестування компонентів, модулів та плагінів відбуваються саме на ньому).
Також можу порекомендувати дешевий
український хостинг, на якому маю один із своїх проектів.