Тип програми: Portable
Підтримувані ОС: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7
Ліцензія: Безкоштовна
Мова інтерфейсу: Англійська, російська, українська

How to change the color of folders on Windows 7-10?

Було б не погано, щоб кожна тека мала свій колір, а ще краще свій значок. Так буде легше знайти потрібні файли. Та й виглядати теки будуть краще. Змінити зовнішній вигляд тек на ОС Windows 7-10 можна за допомогою безкоштовної та портативної утиліти. І саме головне – вона не впливає на системні файли операційної системи і тому не викликає ніяких системних збоїв.

Єдине, що робить утиліта – це додає параметри в контекстне меню (вносячи зміни в реєстр), які до речі, без проблем видаляються із самої програми.

Для зміни кольору та іконки теки потрібно:

1. Завантажити програму Folder Painter та розпакувати архів у зручне місце на диску.

2. Відкрити програму (файл FolderPainter_x64 для 64-бітних систем та FolderPainter для 32-бітних) та відмітити прапорець напроти потрібного набору іконок й натиснути «Установить». Всього доступно 3 набори, але можна завантажити ще 21 пакет. Також доступний варіант самостійного створення іконок. Набори можна перейменовувати.

Folder Painter

3. Рекомендую поставити відмітку «Копировать значок в папку». Ця дія додає до вибраної теки значок і внесені вами зміни залишаться навіть якщо ви її перенесете на інший комп’ютер. В іншому випадку зміни залишаться лише в межах вашого ПК.

4. Викликати контекстне меню на теці, зовнішній вигляд якої хочете змінити та вибрати «Изменить значок папки». Далі вибрати колір значка. Кількість записів в контекстному меню залежить від кількості доданих наборів в програмі Folder Painter.

Folder Painter

Для видалення набору з контекстного меню потрібно поставити відмітку та вибрати «Удалить».

Folder Painter

Сторінка програми Folder Painter