wifi

Ситуація: ноутбук підключений до мережі інтернет через Wi-Fi. Після підключення мережного кабелю (без доступу до інтернету, просто локальна мережа) інтернет не працює, хоча інтернет на 100% наявний. Стан підключення зверху на скриншоті.

Вирішення проблеми може бути таким:

1. Потрібно викликати контекстне меню на Wi-Fi з’єднанні (шлях: Панель управления\Сеть и Интернет\Центр управления сетями и общим доступом → Изменение параметров адаптера).

wifi

2. Відкрити властивості → далі відкрити вкладку «Доступ» → «Общий доступ к подключению к Интернету» → поставити відмітку напроти «Разрешить другим пользователям сети использовать подключение к Интернету данного компьютера».

3. Під текстом «Подключение домашней сети:» потрібно вибрати назву локального підключення. (При цьому сама адреса для локального підключення повинна вибиратися автоматично).

wifi

wifi

Інтернет після цього появився.

Але перестали працювати сервіси по локальній мережі.

Рішення в моєму випадку досить просте.

Потрібно перейти у властивості локального підключення та вписати вручну IP адресу та маску підмережі.

Для цього після переходу у властивості підключення на вкладці «Сеть» потрібно відкрити властивості для тексту «Протокол Интернета версии 4 (TCP/IPv4)» →

wifi

1. Напроти «IP-адрес:» вписати вручну адресу (може бути ваш варіант або як на скриншоті знизу);

2. Напроти «Маска подсети:» вписати: 255.255.255.0

3. «Основной шлюз:» залишити пустим.

wifi

При такому налаштуванні інтернет працював без проблем, а по локальній мережі можна було транслювати відео на ТВ.

Скриншот працездатності мережі інтернет:

wifi

Примітка. Це один із безлічі можливих способів вирішення сугубо конкретної проблеми, тому не потрібно надіятися на те, що у вашому випадку спосіб також буде робочим.