Автор створено

Сучасні диски налаштовані на максимальне збереження електроенергії. Не меншу увагу для реалізації збереження електроенергії приділяє компанія Microsoft. І тому жорсткі диски періодично призупиняють свою роботу, тобто автоматично переходять у сплячий режим.

В такому режимі операції із файлами більше не виконуються. Даний метод використовується виробниками дисків та програмістами для продовження строку служби обладнання. Хоча дане питання являється досить спірним, оскільки жорсткі диски мають обмежений ресурс вмикання та вимикання. А такі знущання як постійний перехід у сплячий режим та вихід із нього, змушують вмикатися та вимикатися диск багато десятків разів на день. Але зараз не про це.

Якщо ви не хочете, щоб диск переходив у сплячий режим, то можете виконати правку реєстру або встановити мініатюрну утиліту, яка в простому та зрозумілому інтерфейсі дасть змогу виконати таке налаштування у кілька кліків миші.

Використовуючи утиліту Disk Sleep ви отримаєте швидке реагування на будь-яку команду, не чекаючи виходу із режиму сну. Функція забезпечується створенням файлу невеликого розміру на диску. Це файл формату *.txt. У програмі потрібно вказати інтервал для запису інформації на даний файл у секундах (мінімум 10). Так що операційна система буде вважати, що постійно взаємодіє із користувачем, не даючи таким чином перевести диск у сплячий режим.

Підтримуються як зовнішні так і внутрішні жорсткі диски. Файл, який створюється програмою не перезаписується. Замість цього додається поточна інформація щодо дати та часу запису даних на диск. Для запуску достатньо вибрати диск чи диски та натиснути на кнопку «Start». В налаштуваннях програми можна відмітити автоматичний запуск (опція «Auto-start at startup»).

Вас може зацікавити відео як вирішити проблему вимкнення USB через певний проміжок часу. Така проблема появилася у Windows 8 та залишилася на Windows 10. Це відео мені одного разу сильно допомогло і я вирішив його додати на сайт. Описаний метод вирішення проблеми на Windows 8, але я його використовую і на десятці.

Сторінка програми «Disk Sleep»