How do I write superscripts and hyphens in a Microsoft PowerPoint presentation editor?

Якщо у Microsoft Word вибрати верхній та нижній знак можна на панелі інструментів, то в Microsoft PowerPoint потрібно відкрити налаштування шрифту.

Примітка. Приклад показаний на 2019-й версії офісу з російським інтерфейсом в операційній системі Windows 10.

Покажу приклад як написати формулу води.

1. Написати літеру H.

2. Відкрити параметри шрифту. Для цього потрібно вибрати панель інструментів «Главная» та натиснути на стрілку, яка знаходиться у групі «Шрифт».

PowerPoint

3. На вкладці «Шрифт» вибрати «подстрочный». Також зверніть увагу на «сдвиг». Це величина зміщення надрядкових або підрядкових символів відносно основних, яка виражена у процентах.

PowerPoint

4. Написати цифру 2.

5. Повторити 2 крок. На вкладці «Шрифт» зняти «подстрочный».

6. Написати O.

Результат:

PowerPoint

Для написання надрядкових символів замість «подстрочный» на кроці 3 потрібно вибрати «надстрочный».

PowerPoint

Для відміни надрядкового або підрядкового форматування потрібно виділити символ до якого таке форматування застосоване та натиснути на клавіатурі комбінацію клавіш Ctrl + пробіл (також спрацьовує Ctrl + =). Також можна повторити крок 2 та на 3-му зняти відмітку напроти «подстрочный» або «надстрочный».

Ще надрядкові та підрядкові знаки можна вставити іншим способом. Для цього потрібно відкрити меню «Вставка» → «Символы» → «Символ».

PowerPoint

Переконатися, що напроти «Шрифт» вибраний (обычный текст). Напроти «Набор» потрібно вибрати «Верхние и нижние индексы». Далі вибрати потрібний індекс.

PowerPoint