share Android

Якщо ви оновлюєте Google Play Services, то дана функція повинна появитися не залежно від версії ОС Андроїд. З її допомогою можна обмінюватися файлами між пристроями, у тому числі й файлами великого розміру. Основна перевага у тому, що на жодному з пристроїв не потрібно встановлювати додаткових програм.

Якщо в області сповіщень іконка Nearby Share (обміну файлами) відсутня, то потрібно перейти в налаштування видимості та доступності іконок. Для цього потрібно натиснути на значок олівця (дивіться знімок екрана нижче) або вибрати в меню «Порядок кнопок». Далі потрібно перетягнути іконку «Обмін з оточенням» на видиму частину екрану. 

Приклад для 10-версії Андроїд на телефоні Lenovo K6:

share Android

share Android

Результат:

share Android

Приклад для 10-версії Андроїд на телефоні Samsung Galaxy M30s:

share Android

share Android

share Android

Для передавання технологія в основному використовує наявне підключення до Wi-Fi, але також можуть бути залучені Bluetooth або NFC.

1. Для того, щоб відправити та прийняти файли потрібно щоб на обох пристроях були увімкнені Wi-Fi, Bluetooth та геолокація, а екран був розблокований.

Примітка. Підключення до мережі необов’язкове. Головна умова – обидва пристрої повинні під’єднатися до одного роутера.  

2. Потрібно увімкнути саму функцію «Обмін з оточенням». Це можна зробити за допомогою іконки в області сповіщень або перейшовши за адресою: «Настройки → Google → Подключения устройства → Обмен с окружением».

share Android

share Android

Повний шлях:

share Android

share Android

share Android

share Android

3. Вибрати потрібний файл (на пристрої з якого потрібно його відправити). Це можна зробити з файлового менеджера, галереї або іншого додатка. Головне щоб була присутня функція поділитися.

4. Після натискання кнопки «Поділитися» потрібно вибрати «Обмен с окружением».

share Android

share Android

5. Почнеться пошук пристроїв поблизу. Якщо пристрій вже наявний у списку контактів, то достатньо його просто вибрати зі списку.

share Android

share Android

* Якщо пристрою у списку не має, то на телефоні, який приймає файл потрібно увімкнути видимість. Для цього в області сповіщень потрібно натиснути на «Устройство поблизости передает файлы» та увімкнути її.

6. Залишається лише підтвердити отримання файлу на іншому телефоні. Отримані файли можна знайти в папці завантажень (Downloads).

share Android

В налаштуваннях можна вибрати власні вподобання: вимкнути використання мережі інтернет при передаванні, взагалі вимкнути дану функцію та ін.

share Android